Danilo Ljevnaić, guverner Distrikta 2483: Rotari klubovi u Srbiji rade na pet globalnih grantova usmerenih ka poboljšanju uslova rada u školstvu i zdravstvu

21. oktobar 2020. 11:01 Društvo Pirot Plus Online

Ovonedeljnom sastanku Rotari kluba Pirot prisustvovali su guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora, Danilo Ljevnaić, koordinator u distriktu zadužen za klubove na jugu i jugoistoku Srbije Miloš Petrović i Radmila Stefanović, distriktni blagajnik.

Iako je ova godina loše počela i nije moglo mnogo toga da se planira i realizuje, zbog pandemije, rotarijanci su uspeli da se sve ovo vreme viđaju preko aplikacija za onlajn sastanke i dogovore značajne projekte koje će realizovati u narednom periodu. O ovome je prilikom posete pirotskom klubu govorio guverner distrikta Danilo Ljevnaić.

U izjavi za Portal Pirot Plus onlajn, Ljevnaić kaže da mu je mnogo drago što su rotarijanci pokazali da su, pre svega, odgovorni ljudi, da znaju da zaštite sebe i svoje porodice tokom pandemije, ali i da rade u korist svojih zajednica u kojima žive. Ove godine, ističe guverner distrikta, prepoznali su mogućnost rada unutar globalnih grantova i sada u Srbiji svi rotari klubovi rade na pet programa koji su usmereni ka školstvu i zdravstvu.

Ovom prilikom razgovarali smo i sa koordinatorom za klubove na jugu i jugoistoku Srbije Milošem Petrovićem. Inače, on je član Rotari kluba Niš, past predsednik za 2017/18. godinu. Zadatak koordinatora je da u toku jedne rotarijanske godine sa svim članovima i guvernerom pomažu klubovima u svom radu i realizaciji projekata.

Kako je Petrović objasnio Rotari okuplja ljude različitih profesija, koji svojom energijom, dobrom voljom i radom pomažu svojim komšijama i sugrađanima u mnogobrojnim problemima i oblastima.