Dani otvorenih vrata večeras u Gimnaziji

26. maj 2014. 05:33 Društvo Pirot Plus Online

Obrazovne ustanove svake godine organizuju manifestacije Dani otvorenih vrata, kako bi buduće đake upoznali sa programom rada i samom ustanovom. Sredinom prošle nedelje u Gimnaziji je ova manifestacija organizovana za učenike škola Vuk Karadžić i Dušan Radović, kaže Bratislav Krstić, direktor Gimnazije.

-Interesovanje je bilo veliko, sala je bila puna, učenici su se upoznali sa profesorima koji će im predavati, aktivi su se predstavili budućim đacima. Zadovoljni smo, videli smo po reakcijama da su i učenici zadovoljni našim programom, i našom prezentacijom škole-kaže Krstić.

Večeras u 19 časova manifestacija Dani otvorenih vrata biće organizovana za učenike škola „8 . septembar“ i „Sveti Sava“. Krstić kaže da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gimnaziji , za prestojeću školsku godinu odobrilo Konkursom upis 120 učenika

-Ove godine četiri odeljenja su u pitanju, dva jezičkog smera i dva prirodno- matemtičkog smera, od kojih je jedno bilingvalno. Što se tiče petog, sportskog odeljenja dopisivali smo se više puta sa ministarstvom, nadamo se, pošto ima dopuna konkursa, da u nekoj od dopuna dobijemo i to peto sportsko odeljenje. Što se tiče bilingavlnog odeljenja prijavljivanje je počelo i ove subote polagaće prijemni iz francuskog jezika –dodaje Krstić.