Potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju Vrtića "Prvomajski cvet"

23. jul 2018. 08:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je u Beogradu u Palati “Srbija” organizovano potpisivanje ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike u 2018. godini. Jedan od ugovora potpisao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić za rekonstrukciju Vrtića “Prvomajski cvet” u vrednosti od 10 miliona dinara.

Prema informacijama sa sajta Vlade Republike Srbije, na konferenciji, koja je organizovana posle potpisivanja ugovora govorili su ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednik opštine Odžaci Latinka Vasiljković.

Kabinet ministra bez porfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisao je 21. maja 2018. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini.

U skladu sa rezultatima javnog poziva sufinansiraće se 61 jedinica lokalnih samouprava od 119, koliko ih se prijavilo. Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 500 miliona dinara, što je četiri puta više u odnosu na prošlu godinu.

Ranije smo objavili izjavu gradonačelnika Vladana Vasića, u kojoj kaže da ove godine Gradska uprava ulaže 4,5 miliona dinara za sređivanje donjeg sprata vrtića. Trenutno u ovom objektu ima 13 vaspitnih grupa i 307 deteta, a posle ovih radova stvoriće uslove za još preko 100 deteta, naročito kada bude završena druga faza radova za šta su sredstva većim delom obezbeđena preko konkursa ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, koja je odobrila 10 miliona dinara za „Prvomajski cvet“, a učešće Grada biće 2,5 miliona dinara, naveo je Vasić.

Milka Colić, direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ kaže da projekat za radove u Vrtiću „Prvomajski cvet“ sadrži tri faze. U prvoj fazi je uređenje prvog sprata, u drugoj drugog sprata i u trećoj uređenje fasade i dvorišta. Direktorka Colić je objasnila da se u julu radi prva faza, od oktobra kreću radovi na drugom spratu gde će uraditi igraonicu što će biti novina u gradu, a naredne godine uslediće uređenje dvorišta. Još jedna novina je da se uvodi novi program, popodnevna smena za skraćeni boravak, imaće još jednu novu vaspitnu grupu i postoji mogućnost da uključe i putujući vrtić za decu iz sela Izvor i Krupac koja će boraviti u ovom vrtiću, a takođe uređuju i kupatila za decu sa invaliditetom.

Foto Ministarstvo za demografsku i populacionu politiku