Danas dermoskopski pregled u Nišu

29. maj 2017. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Nišu od 9 do 21 sat organizovana akcija besplatnih dermoskopskih pregleda kože. Akcija se organizuje u okviru projekta za rano otkrivanje raka kože pod nazivom „Pregled za sve", a organizuju Eucerin Srbija i Fond B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja dermatovenerologa Srbije.

Preglede će obavljati dermatolozi, stručni dermoskopisti Kliničkog centra Niš i ostalih zdravstvenih ustanova iz Niša i okolinih gradova. U dijagnostičkom centru, postavljenom za tu priliku na Trgu kralja Milana, nalaze se kabine za pregled koje pružaju sve uslove privatnosti koje pruža ordinacija.

Dermoskopija je neinvazivna dijagnostička metoda koja omogućava precizniju dijagnostiku promena na koži. Pregled cele kože traje 10 do 15 minuta, a besplatni dermoskopski pregledi dostupni su građanima bez uputa, zakazivanja i zdravstvene knjižice.

Cilj projekta "Pregled za sve" je promena porazne statistike pravovremenog otkrivanja raka kože u Srbiji i podizanje svesti građana o važnosti prevencije i zaštite kože od negativnog UV zračenja.