Dan Sektora za vanredne situacije i slava vatrogasaca obeleženi taktičko-tehničkim zborom u centru grada. Predstavljen projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo"

15. septembar 2023. 13:40 Gradska hronika Pirot Plus Online

Odeljenje za vanredne situacije Grada Pirota danas je obeležilo Dan Sektora za vanredne situacije i slavu vatrogasaca - spasilaca. Ovim povodom izveli su taktično - tehnički zbor u centru grada. 

Na zboru je izložen deo vozila i opreme koje u svom radu koriste pripadnici Sektora za vanredne situacije kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide.

Miljan Panić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Pirotu čestitao je svim pripadnicima Sektora slavu i njihov Dan. Taktičko tehnički zbog namenjan je prvenstveno našin najmlađim sugrađanima da se upoznaju sa službom i opremom koja se koristi u spašavanju života i imovine.

Prema Panićevim rečima oprema se, u saradnji sa MUP Sektorom za vanredne situacije Republike Srbije, redovno zanavlja. Panić je takođe istakao izuzetnu saradnju sa novoformiranom Vatrogasno-spasilačkom četom.

Na zboru su učestvovali i policijski službenici PU Pirot koji su predstavili projekat "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo".

Projekat će biti realizovan u SVIM pirotskim osnovnim školama, rekao je Danijel Jelenković, načelnik Odeljenja policije PU Pirot

Zboru su prisustvovali mališani iz Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj", učenici pirotskih škola i zainteresovani građani.