Dan posle! Da li je Pirot ponovo miran grad? Sugrađani očekuju informaciju o jučerašnjim aktivnostima i plan za dalje!

05. septembar 2023. 11:05 Gradska hronika Pirot Plus Online

Da li se stišala atmosfera, posle jučerašnjeg dana kakvog ni stariji Piroćanci ne pamte. Pripadnici Policije Pirot, kako je zvanično objavljeno izveli su akciju suzbijanja iregularnih migracija. Policija je na terenu preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti. Građanima je poručeno da nemaju razloga za brigu! 

Kakvi su rezultati postignuti to u ovom trenutku niko ne zna. Našu objavu komentarisao je rekordan broj posetilaca, skoro dvestotine. Sugradjani su želeli da znaju šta će se događati dalje.

Šta donosi novi dan?!

 I zaista šta donosi novi dan.

Bio sam najpre na pijaci.

Kako je na našim ulicama!

Moji sagovornici rekli su da su migranti vidjeni kod Železničkog mosta. Ha, sad reagujemo na pojavu svakog. Ranije su se kretali u kolonama više destina. Obično tako biva.

Krenuo sam, Drugi ring!

Na Keju ih takođe nema

 Prošao sam gradom. Na ulicama neki mir. Rekao bih, Pirot u svakodnevnoj atmosferi.

Ovo sam objavio popred ostalog da posluži i kao primer.

 Sinoć sam vas pozvao da nastavimo zajedno!

Šaljite Vaš video i foto sa lica mesta!

...................................................................................

Toliko! Nisam slučajno juče u svom tekstu poslao poruku da budemo smireniji. Baš sada, posle svega moramo da sačuvamo prisustvo duha, da ne reagujemo na svaku pojavu bilo koga oko nas. Uostalom, da ponovim svako od njih je učinio krivično delo ilegalnim ulaskom u našu zemlju i za to postoje zakoni koji to regulišu.

Posebno, o onim radikalnijim, onima koji se služe oružjem da muke svojih sunarodnika naplaćuju, organizujući im prelaz preko granice, o njima neka brinu specijalni državni organi jer Srbija za to ima dovoljno mogućnosti.

I za kraj, nadamo se, očekujemo, uostalom to je obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova, podrazumeva i Policijske uprave Pirot da narod obaveste o svemu što se juče dogodilo i merama koje će se nadalje preduzimati.

 Da naši sugradjani ipak znaju – šta ih čeka.