Članovi Gradskog veća dali saglasnost na Odluku o budžetu za 2019. godinu; Budžet oko 1,7 milijardi

12. decembar 2018. 09:50 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana sednica Gradskog veća. Tema koju su većnici razmatrali bila je Utvrđivanje predloga Odluke o budžetu grada Pirota za 2019. godinu i Kadrovskog plana Gradske uprave, Službe za internu reviziju i Gradskog pravobranilaštva grada Pirota za 2019. godinu. Izvestilac je načelnik Odeljenja za privredu i finansije, Jagoda Šnele.

Budžet za narednu godinu projektovan je u visini od oko milijardu i sedamsto miliona dinara. Većnici su jednoglasno dali saglasnost na predlog Budžeta i poslali odbornicima na usvajanje.

Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da su i ovaj Budžet pripremili u širokoj diskusiji sa pomoćnicima, svim ljudima koji prate Budžet, ali i sa korisnicima. Sagledavajući predloge i zahteve mesnih zajendica i odbornika, a polazeći od toga i koliko će prihodovati, nastojali su da Budžet projektuju realno, objasnio je Vasić i dodao da će već u februaru ili martu govoriti o rebalansu.

Budžetom za sledeću godina predviđeno je povećanje za sport, kulturu, medije, lokalni ekonomski razvoj i investicije. Gradonačelnik Vasić ističe da je planirano oko 170 miliona dinara za investicije, biće prenetih sredstava za sređivanje nekoliko ulica u gradu, a imaće i projekte koje će finansirati iz programa prekogranične saradnje i uz podršku raznih ministarstava.