Centar za socijalni rad i Grad Pirot pripremaju tradicionalnu vaskršnju akciju. Direktorka Marija Vasić iduće nedelje učesnik otvorene rasprave povodom Nacrta zakona socijalne zaštite

11. april 2019. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika Vaskrsu, Centar za socijalni rad zajedno sa lokalnom samouopravom priprema tradicionalnu dodelu pomoći porodicama pod starateljskom zaštitom.

O ovome je za Plus onlajn govorila direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić.

Marija Vasić ističe da Grad Pirot za ove namene svake godine izdvaja sredstva i da nastoje da usreće porodice koje bez nadoknade brinu o deci bez roditeljskog staranja.

Govoreći o predstojećim aktivnostima direktorka Centra za socijalni rad najavila je da će iduće nedelje prisustvovati otvorenoj raspravi prvog Nacrta strategije socijalne zaštite Srbije koja je planirana za period od 2019-2025. godine. Prema njenim rečima radi se o značajnom dokumentu zbog ulaska naše zemlje u Evropsku unije i zbog čega nas očekuju izvesne promene.

Marija Vasić je posebno istakla da je neophodno da se pripreme i za fondove EU i da ćemo dobrim planiranjem imati dobru socijalnu zaštitu i poboljšanje kvaliteta života, naročito ugroženih grupa stanovništva.