Čeka se upotrebna dozvola, nastava uskoro u novoj školi

09. mart 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Nedavno su radovi na izgradnji škole u Staničenju završeni. Škola je izgrađena od sredstava koja su dobijena od firme Putevi Srbije na ime ekspropijacije jednog dela škole u Crnoklištu u okviru izgradnje Koridora 10. Vrednost radova je oko 10 i po miliona. Prema rečima Slavka Ilića, direktora škole, deca će u novu školu krenuti kada dobiju upotrebnu dozvolu i pribave sav neophodan materijal za rad.

- Prikupljamo dozvole iz vodovoda, elektrodistribucije, da bismo mogli da dobijemo upotrebnu dozvolu. Treba završiti u Republičkom geodetskom zavodu upisivanje u knjige i za sada je teško dati prognozu kada će deca krenuti u novu školu, ali ja mislim da će to biti uskoro. Čim budemo dobili upotrebnu dozvolu, mi nećemo puno da čekamo, rekao je direktor Ilić.

Škola se polako oprema novim nameštajem kako bi se sve sakupilo i krenulo sa radom, treba regulisati i oko prevoza dece koja putuju.

Kada su u pitanju dalji planovi i aktivnosti škole „Dušan Radović“, Ilić je istakao da je po rebalansu budžeta opštine Pirot njima oslobođena 32,5 miliona. U planu je javno privatno partnerstvo sa nemačkom organizacijom GIZ oko grejanja i izgradnja balon hale.

- Videćemo šta ćemo uraditi po tom pitanju jer treba izdvojiti sredstva za kupovinu kotla, mi se trenutno za grejanje koristimo najskuplji energent – lož ulje, a onda bismo prešli na pelete i mogli da grejemo i vrtić i balon halu, objasnio je Ilić.