Bujica sa "Debelog brega" sručila se u Krupac i zaustavila saobraćaj i radove na zameni azbestnih cevi!

21. maj 2020. 13:01 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radnici JP "Vodovod i kanalizaija" ovih dana menjaju glavnu vodovodnu azbestnu cev u Krupcu. Posao koji je veoma važan za meštane ovog sela. Medjutim, nevreme koje je zahvatilo naš kraj protekla dva dana, donelo je nevolje. Juče su menjali cev, na mestu zvanom Banovo brdo i kanal koji su kopali popunili su rizlom. Ali usled jakog nevremena i dolaskom "poroja"  kako meštani zovu velike količine vode i peska, iz planine odnela je bujica sav materjal iz kanala.

Nebojša Kostić, zamenik predsednika Mesne zajednice rekao nam je danas, da nevolja bude veća velika količina "poroja" nanešena je na put kroz selo, produbila kanal za novu cev i napunila ga vodom. Zbog  toga je saobraćaj bio u prekidu.

Radnici Vodovoda reagovali su sinoć i uz podršku meštana, uspeli da popune kanal.

Jutros smo od Nebojše Kostića dobili i nekoliko fotografija

Da podsetim na kraju, da vam bude jasnije. To Krupčanci znaju. Kada smo 19. februara  sa Nebojšom, njegovom suprugom i čovekom koji nas je vozio traktorom bili na brdu gde su kopane svinje, "Debeli breg" Nebojša mi je upravo pokazao jedan od kanala kojim se velike vode sruče u Krupac noseći sve pred sobom.

Radovi na zameni azbestne cevi nastavljeni su. Ostao je medjutim, problem, kako ovaj problem rešavati nadalje.