Brojni projekti Kancelarije za mlade; Miloš Colić: Želimo da pomognemo mladima da se uposle i ostanu u Pirotu!

18. oktobar 2016. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Kancelarija za mlade ovih dana sprovodi brojne aktivnosti. Kako je u izjavi za Portal plusonline objasnio predsednik Kancelarije za mlade, Miloš Colić, Kancelarija ima tri stuba - Kancelariju za mlade kao deo Opštinske uprave koja se trudi da mladima učini život malo boljim, Zip centar koji pomaže mladima u preduzetništvu i Omladinski kulturni centar koji se bavi organizacijom kulturnih manifestacija.

Trenutno Kancelarija za mlade realizuje projekat „Zajednički radni prostor“ gde je namera da Zip centar za mlade bude proširen tako što će pored Omladinskog kulturnog centra obezbediti još jedan prostor u kome će mladi, koji nemaju svoj poslovni prostor, moći da se bave uslužnim delatnostima - IT sektor, marketing i slično. Colić kaže da žele da mladima pruže ambijent i uslove kako ne bi razmišljali da odu iz Pirota, da pokrenu posao, pa i da uposle još ljudi. Projekat bi trebalo da bude realizovan do Nove godine.

Udruženje Osveženje paralelno sa tim realizuje projekat vezan za intervenciju u ruralnim područjima gde se mladi obučavaju za voćarstvo, a trenutno se sprovodi nabavka sadnica. Miloš Colić kaže da će za dvadesetak dana u Pirotu biti zasađeno oko 1.500 sadnica.

Ovi Projektom će neobrađeno zemljište u okolini Pirota oživeti i postati produktivno. Gradska uprava Pirot, koja je partner na ovom Projektu, pomoći će mladima da pripreme svoje zemljište, a kasnije će Hladnjača po tržišnim cenama otkupljivati voće koje budu proizveli. Colić ističe da se iz svega ovoga može razviti još poslova, a i Projekat može dugo da živi. Projekat traje do kraja januara.

Pored ovoga, Omladinski kulturni centar priprema bogat program za novu koncertnu sezonu. Miloš Colić očekuje da budu uspešni bar kao i prethodne sezone. On je dodao da u okviru Omladinskog kulturnog centra funkcionišu i škole gitare i bubnjeva, pa dolazi i do formiranja novih lokalnih bendova.