Broj prvaka u OŠ "Sveti Sava" na nivou prošle godine

12. avgust 2013. 08:14 Društvo Pirot Plus Online

U OŠ “Sveti Sava” upisan je isti broj đaka kao i prethodne godine. Ljubiša Đorić, direktor škole, kaže da problem predstavlaju migracije i privremeno odsustvo pojedinih učenika


- Situacija je ista kao i prethodne godine kada je reč o broju učenika. Upisano je 450 učenika. Problem predstavlja jedan broj učenika koji se seli, migracija je velika. Imamo jedan broj učenika, naročito romske populacije, koji odsustvuje sezonski po tri meseca, zbog boravka u inostranstvu. Odlaze sa porodicom, zatim se vrate oko nove godine da bi aprila ponovo otišli i pojavili se pred kraj školske godine. Problem u ovim slučajevima jeste ocenjivanje, kao i nedostatak dokumentacije o školovanju tokom boravka u inostranstvu. To je 12 učenika, koliko nama i nedostaje u prvom razredu za formiranje četvrtog odeljenja. Do sada je upisano 80 prvaka, što je dovoljno za formiranje tri odeljenja – kaže Đorić.


Đorić kaže da su u toku pregovori sa bivšim učenikom ove škole, koji je na privremenom radu u Nemačkoj, o donaciji 200 stolova 400 stolica i 10 školskih tabli.