British Council i Trag fondacija objavili javni poziv za projekte iz oblasti javnog zagovaranja

19. septembar 2019. 09:30 Društvo Pirot Plus Online

British Council i Trag fondacija, u saradnji sa Fondom za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, objavljuju poziv lokalnim organizacijama civilnog društva iz 13 različitih okruga Srbije, da svojim projektima konkurišu za učešće u programu "Podrška građanskom aktivizmu u zajednicama". Rok za prijavu je 6. oktobar, do 23.59 časova. Za najuspešnije i inovativne inicijative obezbeđeno je 20 grantova do maksimalnog iznosa od 3.500 funti i 10 grantova do 8.500 funti.
Programom je predviđena je savetodavna i finansijska podrška za odabrane projekte kako bi lokalne inicijative imale priliku da unaprede svoje veštine i znanja iz oblasti javnog zagovaranja i da aktivno uključe građane u rešavanje pitanja od javnog interesa u njihovim lokalnim zajednicama. Lokalne akcije nisu tematski ograničene, ali moraju biti od javnog interesa i moraju imati potencijal da unaprede kvalitet života za veći broj građana jedne lokalne sredine.

Podnosilac projekta može biti neformalna grupa ili udruženje građana. Konkurs nije otvoren za državne institucije, vladina tela, partijske i verske organizacije, niti predstavnike privatnog/profitnog sektora.

U pilot fazi, koja traje od septembra 2019. do maja 2020. godine, mogu da se prijave organizacije i neformalne grupe iz sledećih okruga Republike Srbije: Borskog, Jablaničkog, Kolubarskog, Mačvanskog, Srednje-banatskog, Nišavskog, Pčinjskog, Pirotskog, Raškog, Južno-bačkog, Južno-banatskog, Zaječarskog i Zlatiborskog.

Na konkurs se prijavljuje putem formulara objavljenih na sajtu British Council-a: https://www.britishcouncil.rs/programmes/education/improving-citizens-engagement