Bravo! Udruženje "Korak po korak" uspešno organizovalo manifestaciju "Rastimo zajedno"

24. jun 2024. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 22. juna, na Omladinskom stadionu "Svetislav Pešić Kari" u našem gradu, Udruženje "Korak po korak" organizovalo je manifestaciju pod nazivom "Rastimo zdravo". 

Podršku je pružio Sportski centar Pirot. Ova inicijativa imala je za cilj da podstakne zdrav život i inkluziju kroz niz aktivnosti.

Centralni deo manifestacije bio je besplatan pregled fizijatra za decu sa smetnjama u razvoju, koji je sprovela dr Nataša Taseva, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. 

Tokom pregleda, otkriveno je da većina dece ima loše držanje tela i ravna stopala.

Dr Taseva je pružila korisne savete roditeljima o tome kako da pomognu deci da poboljšaju držanje tela kroz aktivnosti svakodnevnog života i kineziterapiju.

Pored medicinskih saveta, posetioci su imali priliku da učestvuju u interaktivnim sportskim aktivnostima. Sportske aktivnosti i korektivne vežbe sprovodili su profesori sporta i fizičkog vaspitanja Stefan Popović i Jovan Nešić.

Stefan Popović je osnivač Spinalis studija, koji se bavi korekcijom deformiteta kičmenog stuba dece i odraslih.

Deca sa smetnjama u razvoju su imala priliku da se druže i aktivno učestvuju sa svojim vršnjacima, što je dodatno unapredilo atmosferu inkluzije i prijateljstva.

Posetiocima je pruženo prijatno osveženje u vidu hladno ceđenih voćnih sokova i zdravih poslastica.

Manifestacija "Rastimo zdravo" nije samo promovisala zdrave navike, već je i naglasila važnost uključivanja i podrške osobama sa smetnjama u razvoju.

Ova inicijativa udruženja "Korak po korak" pokazala je kako zajednički napori mogu unaprediti kvalitet života svih članova zajednice.

Nadamo se da će ovakvi događaji postati redovna praksa u našem gradu, podstičući zdravlje, prijateljstvo i solidarnost među svim građanima.