Bratislav Zlatkov: Napredujemo dobro! Neophodna je široka akcija, poštovanje prirode i konkretna podrška meštanima sela!

07. avgust 2020. 16:31 Gradska hronika Pirot Plus Online

Razgovori sa Bratislavom Zlatkovom, ma gde se sreli, uvek su u svojoj osnovi imali suštinu koja je važna za jednu oblast, za koju smatram, da će u budućnosti biti izuzetno bitna za naš kraj.

Turistički, prirodni potencijali Stare planine, pravo su bogatstvo koje u narednim godinama može da doprinese rastu pirotskog, naravno i srpskog budžeta.

Peta Tkačka kolonija, sigurno, šalje vrednu poruku u tom cilju! Sve ono prateće, što se dogadja i što može da utiče na sveukupni utisak, pre svega ponašanje ljudi u odnosu na prirodu, da verujemo da će se polako menjati.

Prvi deo godine, zbog pandemije, nije doneo očekivane rezultate. Medjutim, kapaciteti Planinarskog doma skoro su uvek popunjeni 

Izvesno je da će dalji napori omogućiti da se stvore bolji uslovi za turističku ponudu i doprineti ne samo da turista bude više, veći da se neke navike menjaju. Zlatkov to stalno ponavlja. Dojkinci i okolna sela su izgradnom Doma mnogo dobili.

Izvesno je da će biti još razgovora o turističkoj ponudi, lepotama Stare planine. Još izvesnije je medjutim, da Bratislav Zlatkov i njegovi saradnici iz Turističke organizcije  ne smeju biti sami. Zlatkov je mlad, smislen čovek, savremenih ideja. I ovog leta, bez obzira na  prateće probleme uradilo se mnogo. Neophodna će biti, medjutim, široka akcija svih, od Grdske uprave naravno, brojnih inspektora. Uz sve to, saradnja sa mesnim zajenicama i meštanima na terenu, značiće mnogo.

Ako svemu tome dodamo, konkretnije mere Vlade Srbije, koje treba očekivati, onda možemo da budemo sigurni da su Zlatkov i njegovi na pravom putu.

Treba samo da ih razumemo,  pomognemo svojim ponašanjem, da budemo uz njih!