Bratislav Krstić: Nastava na daljinu se realizuje bez problema, pratimo sva uputstva ministarstva

21. april 2020. 14:29 Društvo Pirot Plus Online

Predsednik Aktiva direktora srednjih škola i direktor pirotske gimnazije Bratislav Krstić u izjavi za Portal Plus onlajn rekao je da su se u realizaciji nastave na daljinu profesori i učenici dobro snašli, što je rezultat dosadašnjih uavršavanja o primeni savremenih tehnologija u nastavi.  

Kada je u pitanju ocenjivanje Krstić kaže da su tokom prve tri nedelje učenici samo formativno ocenjivani, a od prošle nedelje su počeli sa sumativnim ocenjivanjem. Dobra je saradnja između profesora, razrednih starešina i roditelja, prate se sva uputstva Ministarstva prosvete i očekuju zaključak kako će dalje po tom pitanju.

Krstić ističe da u ovom trenutku ne znaju kada će se završiti školska godina, prate medije, a odluka ministra će zavisiti od saveta struke, lekara. Važno je da se nastava realizuje, maturanti se pripemaju za maturu, ali ne zna se još uvek kako će polagati maturski ispit.

Na pitanje kako su organizovali rad u školi u vanrednim okolnostima, Krstić je rekao da imaju dežurstva dva puta nedeljno.

Direktor Gimnazije Pirot Bratislav Krstić ovom prilikom je pozdravio sve učenike i zaposlene u Gimnaziji, posebno maturante koji u specifičnim uslovima završavaju školsku godinu i poručio da budu optimistični.