Bratislav Ćirić: Pozitivni rezultati u 2020. Najveća investicija u 2021.biće povezivanje svih podstanica u gradu na Skada sistem

08. decembar 2020. 12:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Godina je na izmaku, a u Javnim preduzećima Pirota već se polako svode računi. 

Iako će 2020. biti upamćena kao, sigurno jedna od najtežih u modernoj istoriji društva, u našim preduzećima se očekuju pozitivni rezultati

To nam je potvrdio i Bratisla Ćirić, direktor JKP Gradska Toplana, koji je rekao da trenutne analize pokazuju da će ovo biti dobra godina u poslovnom smislu. Toplana je dovedena u finansijsku stabilnost, a nabavka energenata se odvija nesmetano, što ranijih godina nije bio slučaj. 

Najveća investicija u ovoj godini je prelazak Energane Senjak na komprimovani prirodni gas, što se desilo sredinom januara. Preko leta, osim redovnog remonta, uradjen je i novi toplovod u naselju Senjak u dužini od 250 metara. Kako kaže Ćirić, nekoliko stanova na njega je već priključeno početkom ove sezone. 

Plan i program za narednu godini izradjen je detaljno i oprezno zbog trenutne situacije. 

Eventualne posledice koje bi mogla da ostavi pandemija korona virusa, mogla bi da utiče na realizaciju predvidjenih ciljeva. 

Iz plana i programa za 2021.godinu, koji je predat osnivaču, gradu Pirotu na razmatranje, Ćirić izdvaja aktiviranje postojeće Skade koja se nalazi u Toplani i povezivanje svih podstanica u gradu na Skada sistem. Ova investicija bi omogućila apsolutno upravljanje podstanicama i daljinsko očitavanje utrošene toplotne energije.

Kompletno povezivanje svih podstanica moglo bi da bude završeno do 2022.godine.