Bratislav Ćirić: Od 1.oktobra smo u pripravnosti. Toplana završava poslednje radove pred početak grejne sezone

17. septembar 2020. 12:09 Gradska hronika Pirot Plus Online

JP "Gradska toplana Pirot" u 2019.godini ostvarila je dobit od 24 miliona dinara, pa je na nedavno održanoj sednici Gradske skupštine, rad ovog preduzeća ocenjen visokom ocenom, sa pozitivnim finansijskim rezultatima. Bratislav Ćirić, direktor Toplane, za portal Plus online rekao je da se, i pored teške 2020.godine, nada uspešnom poslovanju. Trenutno se završavaju poslednje pripreme pred početak nove grejne sezone koja zvanično počinje 15.okrobra. 

Kako je dodao Ćirić u toku je redovno oržavanje mreže, ali i završni radovi na novom toplovodu Senjak u dužini od 250 metara. U pitanju je proširenje mreže novog dela ulice Ćirila i Metodija. 

Direktor Ćirić, sumirajući rezultate iz prethodnog perioda osvrnuo se i na polemiku sa poslednje sednice Skupštine grada, gde se govorilo o godišnjoj subvenciji Toplani od 20 miliona dinara. On je za naš portal detaljno objasnio da ona nije sporna. 

Kako je direktor dodao, od 1.novembra JP "GradskaTopana" biće  u pripravnosti i ako vremenski uslovi to budu zahtevali, početi grejnu sezonu i pre zakazanog termina.