Bratislav Dimitrijević, direktor Tehničke škole: Na vreme smo sproveli neophodne reforme. Menjamo se i dalje, u korak sa vremenom i novim dostignućima

08. jul 2024. 09:49 Društvo Pirot Plus Online

Pre dvadesetak godina Tehnička škola Pirot našla se u situaciji u kojoj su poslednjih godina mnoge naše škole, ne samo u okruženju, veći i u Srbiji. 

Neadekvati obrazovni profili, pre svega, doveli su do značajnog smanjenja inetersovanja svršenih osnovaca za upis u Tehničku školu.

Kolektiv škole, na čelu sa tadašnjim direktorom Acom Božićem, usudio se da krene u korenite promene koje su u godina koje slede imale samo pozitivne efekte. Tako je i dan danas.

Bratislav Dimitrijević, direktor Tehničke škole kaže da su promene neophodne, i da se konstantno sprovode.

Sve to se s uspehom kod nas sprovodi, što potvrđuje i sve veća zainteresovanost poslodavaca da se uključe u reformisanje ovog sistema kako bi što bolje odgovorio na zahteve privrede, a s druge strane, i činjenica da se svršeni srednjoškolci iz ovih novih obrazovnih profila mnogo brže zapošljavaju. Takođe imamo odličnu saradnju sa fakultetima, naučno istraživačkim institucijama, ministarstvima, lokalnom samoupravom. Opremljenost škole je na izuzetno visokom nivou. Danas je Tehnička škola moderna ustanova, sa obrazovnim profilima koji su kompatibilni sa današnjicom i idu u korak sa vremenom, istakao je direktor Dimitrijević.

Da podsetimo da je Tehnička škola  popunila svih 168 slobodnih mesta u prvom upisnom krugu.