Bratimljenje Rotari klubova iz Pirota i Pirdopa iz Bugarske VIDEO

19. jun 2016. 09:19 Društvo Pirot Plus Online

Juče je u Hotelu "Ana lux" održana svečanost povodom bratimljenja Rotari kluba Pirot i Rotari kluba Pirdop iz Bugarske.

Pre potpisivanje Protokola bratimljenja predsednik Rotari kluba Pirot Đorđe Petrović izjavio je da Rotari klub Pirot već dugo sarađuje sa klubovima iz Bugarske, a ovo je samo još jedan od njih što žele da nastave i ubuduće. RC Pirot do sada je uspostavio bratske odnose sa RC Montana iz Montane i RC Sofija - Vitoša iz Sofije.

Damjan Nenov predsednik Rotari kluba Pirdop rekao je da pored bratskih odnosa i saradnje koju žele da uspostave sa Rotari klubom Pirot žele da sarađuju i sa lokalnom samoupravom i uspešnim fabrikama u Pirotu.

Posle njihovih zvaničnih obraćanja usledio je i najvažniji čin - potpisivanje povelja bratimljenja, a onda i razmena plaketa klubova i poklona.

Po završetku potpisivanja, pre nego što je usledio nastavak zvaničnog dela, prisutne je uz najlepše želje pozdravila načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić.

Vladan Vasić gradonačelnik čestitao je bratimljenje Rotari klubovima i istakao da oni podržavaju svaki vid saradnje, a saradnju sa Pirdopom će produžiti i učvrstiti što kasnije može rezultirati i nekim zajedničkim projektima.

U nastavku programa Rotari klub Pirot je dodelio dve nagrade. Za Događaj decenije nagrađena je Kompanija Tigar tyres, a nagradu je primio Geri Šejdi direktor Kompanije. Šejdi se posle primanja nagrade zahvalio Rotari klubu i istakao da je u dosadašnjem radu ove Kompanije najponosniji na broj upošljenih radnika.

Plaketa Događaj godine dodeljenja je Ani Lazarević vlasnici Hotela "Ana lux" za izgradnju Hotela u Pirotu. Ana Lazarević se posle primanja plakete zahvalila svojim Rotarijancima na podršci koju su joj pružali sve vreme što je kasnije rezultiralo otvaranjem modernog hotela u centru grada.

I na kraju održan je ceremonijal primopredaje dužnosti Rotari kluba i Rotarakta Pirot.

U narednom periodu predsednik Rotari kluba Pirot biće Srđan Mitić, a predsednik Rotarakta Pirot biće Marko Anđelković.