Branislav Kostić: Žurimo da ispunimo plan pre kraja gradjevinske sezone. Ovih dana radi se na više od deset gradilišta!

21. septembar 2016. 13:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ova priča o gradu koji raste, razvija se, grade trgovi, ulice, trotoari, više nije nova. Novi su samo radovi , gradilišta. Tragom tih poslova, danas je Sonja Ćirić bila u Ulici Danila Kiša, tamo su u toku radovi na najavljenoj, desnoj strani, gledano od glavne ulice.

Naše zadovoljstvo bilo je da prošetamo do ulice Kapetana Karanovića. Kada je posao u pitanju, ova predjesenja kiša nije nas ometala. Naprotiv. Kad se radi...

Moram da priznam, da sam najviše voleo i da su bili najbolji , nenajavljeni razgovori. Slučajno sigurno, nije bio tamo, jer obilazi gradilišta tokom dana, tek u ovoj ulici sreli smo Branislava Kostića direktora Direkcije za izgradnju. Razgovor i pored pokušaja nije mogao da izbegne. Bili smo uporni. Kao i uvek!

Ulica Kapetana Karanovića je veoma prometna. Kako reče Kostić vodi do tri naselja i tu prolazi mnogo ljudi, posebno školaraca. Kada trotoari budu završeni, dobićemo još jednu modernu ulicu, koja će iduće godine biti nastavljena prema naselju Provalija.

Verujemo da ćemo se krajem nedelje sresti u Rosomaču. Tamo će put prema ovom selu biti završen. Veoma značajna deonica za meštane ovog dela Stare planine .