Branimir Živković poklonio 500 vizira zdravstvenim ustanovama u Pirotu

13. april 2020. 14:05 Društvo Pirot Plus Online

Pirotski preduzetnik, vlasnik Preduzeća “Kengur”,Branimir Živković, nastavlja sa humanitarnom pomoći tako što je danas donirao svim zdravstvenim ustanovama u Pirotu petsto vizira. Vrednost ove donacije je oko trista hiljada dinara. Pre toga, kada je proglašeno vanredno stanje, Živković je kupio izvesnu količinu zaštitnih maski koje je takođe poklonio zdravstvenim ustanovama.

Gradonačenik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije je srdačno zahvalio gospodinu Živkoviću, ali i drugim preduzetnicima i pojedincima koji su u ovim teškim trenucima, izazvanim epidemijom koronavirusa, pomogli i pomažu. Vasić kaže da je i Štab za vanredne situacije obezbedio deo opreme za zdravstvene radnike preko njihovih redovnih trebovanja od Republičkog fonda.

Branimir Živković Kengur je izrazio veliku zahvalnost zdravstvenim radnicima koji su ga vratili u život posle teškog infarkta srca i da je to samo jedan od razloga da sada pomogne u skladu sa svojim mogućnostima. On je uputio apel svima koji mogu da pomognu i da Pirot, kao i ostali gradovi u Srbiji, sa što manje gubitaka savladaju epidemiju.