Božićna škola u Pirotu - šesti dan

08. februar 2019. 11:15 Sport Pirot Plus Online

U Balon hali, u okviru Božićne škole sportova, odvija se Škola fudbala u organizaciji FK“Senjak“. Sa dvadesetak mališana radi nekoliko trenera.

Kao što se i očekuje kada je fudbal u pitanju odziv je zadovoljavajući. Deca marljivo treniraju kaže, jedan od trenera, Miloš Nedeljković, i uče prve fudbalske korake.

Razgovarali smo i sa polaznicima Škole. Njima je zanimljivo da nauče nešto novo, ali, ipak, je druženje najinteresantnije.

U prostorijama Inkluzivnog centra Udruženje „Korak po korak“ u okviru Božićne škole 2019. realizuje rekreativno edukativni ples za decu ometenu u razvoju.

Dragana Dimitrijević kaže da muzika na decu deluje terapeutski, a cilj je da se, kroz ono što njih rasterećuje, edukuju, igraju i zabavljaju tokom aktivnosti. Broj polaznika varira između 15 i 20 deteta.

Za kraj Božićne škole nije planirana priredba, ali će ono što budu uvežbali ovih dana iskoristiti za obeležavanje 8. marta Dana žena.

U maloj sali Hale "Kej" održava se škola boksa. Trener je Dušan Lazarević koji ističe da vredno rade, a polaznici su deca od 8 do 14 godina.

Zabeležili smo deo treninga.

Ovom prilikom razgovarali smo i sa jednim polaznikom.

U Sportskoj hali Kej od 13 časova održavaju se treninzi ritmičke gimnastike u organizaciji Kluba "Una 010".

Aneta Stefanović, trener u Kluba zadovoljna je organizacijom treninga, a u okviru ovogodišnje Božićne škole, kako kaže, ima devojčica različitog uzrasta, od onih najmladjih do nešto starijih

Pitali smo i devojčice kako se zabavljaju na treninzima