Božićna škola - četvrti dan

06. februar 2019. 11:00 Sport Pirot Plus Online

U okviru Božićne škole sportova KUD Dukat je organizovao školu folklora. Za ovaj program je i ove godine veliko interesovanje dece. Mi smo ih posetili na jednoj od njihovih proba i zabeležili atmosferu.

Predsedniku KUD-a Dukat, Dejanu Liliću, u obuci novih članova pomaže Marina Nikolić koja je član društva već 12 godina. Ona je u izjavi za Plus onlajn istakla da se broj polaznika stalno povećava, za sada ih je 35, a tokom Božićne škole nastojaće da ih nauče svemu što čini osnovu srpskog folklora.

Ovom prilikom pitali smo i decu šta im se dopada u folkloru i šta žele da nauče?

Probe KUD-a Dukat u okviru Božićne škole održavaju se utorkom, četvrtkom i petkom od 18 časova i subotom u 12.

U sali "Pedagoške akademije" održava se Škola muške košarke. S obzirom na zainteresovanost učenika radi se po grupama.

Jedan od trenera u Školi košarke, Dušan Lilić, kaže da se radi svakog dana, sem nedelje, od devet do dvanaest časova. Mladi košarkaši veoma ozbiljno treniraju i sigurno je da će neki od dečaka zaigrati za KK "Pirot".

Zabeležili smo i zašto je u Školi košarke jedan od dečaka i kakva su njegova očekivanja.

U OŠ "Vuk Karadžić" održava se Škola fudbala "Gimnazijalac" koju realizuju treneri Goran Vasić i Ivan Džunić. Oko tridesetak mališana uči prve fudbalske korake.

Mali Stefan želi da krene dedinim stopama koji je bio aktivan sportista. Voli da daje golove i da se druži sa svojim vršnjacima.

Trener, Goran Vasić, je zadovoljan odzivom i redovnošću dolaska na treninge. Ono što je najvažnije jeste da deca zavole sport, kaže Vasić.