Božić u znaku novorodjenih beba. U 12,30 rodjen "Božić bata", noćas četiri devojčice. Od 1. januara Pirot je "jači" za 12 beba. Radnici Komunalca i danas na terenu!

08. januar 2019. 09:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Božić je uveliko. U gradu nema ljudi, porodična atmosfera, pravi mir i spokojstvo.

Ovu priču počeli smo da pišemo danas oko podneva. Šta se dogodilo, tek da li zbog prekida na internetu, ili ne znam čega drugog, tek onu vest ovog dana, što ovom svetom danu daje posebnu boju, nismo uspeli da objavimo.

Prošlo je odredjeno vreme. Božićni ručak, prijatelji, sve to je prošlo i evo da pokušam da ponovim predivnu vest koja je trebalo da bude posebna vrednost ovog dana.

... Dok smo danas oko 12,30 minuta zvali Porodilište gradske Bolnice, babica Jelena Vučić rekla nam je da je upravo rodjen "Božić bata", beba teška 4 kilograma i 400 grama, "muškarčina", Piroćanac i da će to biti predivna poruka u ovom danu. Jelena je nastavila tu lepu priču. Sinoć dok su od Badnje večeri ostajali poslednji trenuci i "radjao" se Božić, rodjene su četiri devojčice. Predivno, velika radost za roditelje, Badnje veče i Božić doneli su nam petoro sugradjana. Rastemo.

Jelena je nastavila lepu piču. Na naše pitanje koliko je novorodjenčadi od prvog januara, raspoložena babica rekla nam je da je za nepunih sedam dana rodjeno čak 12 beba. Devojčice su ubedljivo "pobedile" - sedam prema pet !

…………………………………………………….....................

Nešto ranije prikupio sam sve potrebne informacije koje su karakterisale ovaj dan.

Noćas hladno, Boris Todorov nam je rekao da je minimalna temperatura bila -8, juče u jednom trenutku u podne čak plus jedan. Danas kada smo ga čuli, negde oko 12h , bilo je -5 stepeni, pritisak visok 970 milibara, najavljuje još hladnije vreme, vlaga 62 procenta, vetar jak severozapadni 5-10 metara u sekundi.

Tokom noći sneg je povremeno provejavao. U Stanici taj podatak beleže kao "pojavu" dakle, u tragovima. U Dimitrovgradu i Pirotu debljina snežnog pokrivača 5 santimetara u Babušnici santimetar manje.

*Izvor: Weather2Umbrella

………………………………………………………................

Nešto ranije čuli smo Dragana Minčića i Milana Tončića. Dragan brine o gradu, Milan o selima.

Minčić nam je rekao da je juče i danas bačeno oko 10 tona soli, da se jutros prošlo kolovozima, trotoarima, mostovima i pešačkim prelazima i da je stanje dobro. Dragan nam je poslao i nekoliko fotografija.

Prošli smo oko 2h gradom, evo kako je izgledala glavna ulica od Gazele do Kasarne.

……………………………………………………………............

Milan Tončić, koji brine o selima, reče nam pre podne, da su svi putni pravci prema selima očišćeni, ipak, bez naših "vintera" nigde.

Sinoć je mrak zaustavio čišćenje snega kod Koprivštičkog krsta. Danas je nastavljena relacija Dobri Do, Pakleštica, Gostuša, Bela... Baca se mešavina, radi jedno veliko vozilo i raonik.

Danas je u gradu radilo 20-tak radnika Zelenila, i kompletna ekipa u selima Srednjeg Visoka.

……………………………………………………………............

Eto to je prvi "radni" božićni raport. Završićemo onom biblijskom porukom:

,,Slava Bogu na nebu, a na zemlji mir." Mi dodajemo, istina, poštenje, poštovanje…

Mir Božji, Hristos se rodi!