Božić u pirotskim Hramovima VIDEO

07. januar 2015. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Najsvečanije na Božić bilo je u Hramu „Roždenstva Hristovog“ u Pazaru. U 8 časova služena je liturgija Sv.Jovana Zlatoustog.

Posle Liturgije i obreda sečenja slavskog kolača Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot, predao je kolačarstvo Mišku Ćiriću, direktoru Doma kulture. Posle preuzimanja kolača Nenad Đorđević i Miško Ćirić čestitali su najradosniji praznik.

Božićna liturgija istovremeno je održana i u Tijabarskoj crkvi. U Božićnoj liturgiji učestvovala su deca PU "Čika Jova Zmaj" i pirotskih osnovnih škola.

Svečanostima u Pazarskoj crkvi prisustvovao je i Vladan Vasić, predsednik Opštine sa porodicom. U Božićnoj poruci poželeo je sugradjanima da praznik provedu u miru, u krugu svojih porodica i svojih najbližih da se raduju i budu zdravi.

- Neka nam Božićne poruke budu deo naše svakodnevice. Da živimo u ljubavi, miru i slozi, da nam najradosniji hrišćanski praznik donese međusobno razumevanje koja će nam i u ovoj godini biti preko potrebna. Dan rođenja Hristovog neka nas stalno podseća da vera naša pravoslavna i svetosavska počiva na uzajamnom poštovanju, praštanju i ljubavi, da jedinstvo i tolerancija treba da budu naša snaga koja može da nas vodi ka spasenju i napretku.

- Božićni praznici simbolizuju mir i slogu, osnovnu snagu koja stvara osećaj zajedništva i čuva porodične vrednost,. Da nastojimo da vrednujemo bliskost i ljubav, negujući tako istinske vrednosti ,međusobnog uvažavanja, poručio je Vladan Vasić predsednik Opštine.

Predsednik Opštine čestitao je Božine praznike sveštenstvu svih hramova u našoj opštini.

Četvrtak, 8. januar

SABOR PRESVETE BOGORODICE

Liturgija sv. Jovana Zlatoustog u 8:30h

Petak, 9. januar

SV. STEFAN PRVOMUČENIK

Liturgija sv. Jovana Zlatoustog u 8:30h

Drugog dana Božića, na dan Sabora presvete Bogorodice liturgiju u Pazarskoj crkvi održaće Vladika niški gospodin Jovan.