Bokser Saša Nikolić, posle priprema sa reprezentacijom, nastupa na Medjunarodnom turniru „Vojvodjanska zlatna rukavica“

10. jul 2019. 06:00 Sport Pirot Plus Online

Naš bokser Saša Nikolić, na poziv selektora, učestvovao je na pripremama Omladinske reprezentacije Srbije, koje su se u prethodnih deset dana održale u Subotici.

Prema rečima njegovog trenera Predraga Stojanovića, Saša će danas, 10. jula, nastupiti na Medjunarodnom turniru „Vojvodjanska zlatna rukavica“, koji se takodje održava u Subotici.


  • Reč je o izuzetno značajnom turniru za mlade boksere do 19 godina. Učestvovaće predstavnici 22 zemlje u muškoj i ženskoj konkurenciji. Naš šampion takmičiće se u superteškoj kategoriji preko 91kg. Danas, posle žrebanja, znaćemo i njegovog prvog protivnika i termin borbe, kaže Sojanović.


Turnir u Subotici trajaće do nedelje 14. jula.


U sredu počinje 37. "Vojvođanska zlatna rukavica"


Izvor: Subotica.com


Subotica će narednih dana biti domaćin 37. Međunarodnog bokserskog takmičenja „Vojvođanske zlatne rukavice” na kojem će učestvovati oko 230 takmičara iz 22 zemlje, u muškoj i ženskoj konkurenciji.Od 10. do 14. jula Hala sportova u Subotici biće poprište mladih boksera u okviru tradicionalnog turnira "Vojvođanska zlatna rukavica", 37. po redu. Turnir za omladince i omladinke od 17 i 18 godina, održava se u orgnizaciji Boks kluba "Spartak" i Bokserskog saveza Srbije, a ove godine okupiće oko 230 takmičara iz 22 zemlje. Pod srpskom trobojkom nastupiće 20 takmičara u obe konkurencije.

"Vojvođanska zlatna rukavica" je evropskim selekcijama jedan među poslednjim testovima pred prvenstvo Starog kontinenta za mlade, koje će biti održano u Bugarskoj početkom septembra. Najači sastavi Indije, Kazahstana, Rusije i Turske čine ovaj turnir u rangu Evropskog prvenstva, čak i jačim.

Borbe će se održavati svaki dan, prve počinju od 16 časova, dok će se ostalim danima održavati od 13 časova, osim nedelje, kada su na programu finalа, a borbe počinju u 12 časova.

Prošlogodišnje izdanje međunarodnog bokserskog turnira proteklo je u dominaciji reprezentacije Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice" osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijke Laliti.

Tekst i slika preuzeti sa www.subotica.com i Bokserskog saveza Srbije