Bojana Mitić: U doba korone "Ljubav u doba kolere" najčitanije štivo Narodne biblioteke Pirot

14. oktobar 2020. 10:01 Kultura Pirot Plus Online

Pandemija korona virusa uticala je na rad svih institucija kulture pa samim tim i na rad i organizovanje rada Narodne biblioteka Pirot. Ova institucija sve vreme je radila, ali je u toku vanrednog stanja izostao rad sa korisnicima. 

Koliko je knjiga i standardni rad biblioteke nedostajao čitaocima, govori podatak da je prvog dana, nakon vanrednog stanja, zabeleženo 40 poseta i preko 100 iznajmljivanja knjiga. 

Nakon šestomesečne pauze, prošlog petka u čitaonici Narodne biblioteke Pirot organizovana je prva promocija romana "Pas i kontrabas" autora Saše Ilića, koji je i ovogodišnji dobitnik Ninove nagrade. Kako je za Portal plus online rekla Bojana Mitić, bibliotekar, korisnici sada mogu da posete biblioteku, uz poštovanje svih propisanih mera, ali još uvek nemaju pristup fondu pa je poželjno da već unapred imaju pripremljene naslove dela za koja su zainteresovani. 

Na pitanje Koja je je knjiga privlačila najviše pažnje čitaocima u doba korone, Mitićeva odgovara : "Ljubav u doba kolere" Gabriela Garsije Markeza... i to ne treba da čudi jer je sama trenutna situacija u svetu aktuelizovala ovaj naslov. Veliko interesovanje bilo je i za Besnilo Borislava Pekića, ali i za opušteno i lagano štivo, uz pomoć kojeg su čitaoci mogli da pobegnu od trenutne sumorne stvarnosti.