Bojan Pešić: Uspevamo da sve poslove završavamo bez zastoja. Od ukupnog broja, izdato skoro 20 posto rešenje o ozakonjenu

07. decembar 2020. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne poslove, u nedavnom razgovoru za portal Plusonline, rekao je da trenutna epidemiološka situacija izazvana korona virusom, ne otežava previše sam rad ovog sektora Lokalne samouprave. 

Sve redovne aktivnosti se obavljaju bez zastoja, a mogućnost elektronskih izdavanja gradjevinskih upotrebnih dozvola, dodatno olakšava rad u pomenutim uslovima. 

Na poslovima Ozakonjenja objekata još uvek se radi, a Pešić apeluje na sugradjane da samo u slučaju stvarne potrebe dolaze u prostorije odeljenja,a da sve informacije mogu zatražiti putem telefona ili maila.

Postupci Ozakonjena objekata se završavaju bez smetnji tamo gde je dokumentacija potpuna, a trenuto je izmedju 15 i 17 posto slučajeva rešeno. 

Zakon o ozakonjenju objekata donet je u novembru 2015. godine, a od tada je u Srbiji popisano 1.659 miliona bespravnih objekata i doneto je 183.000 rešenja o ozakonjenju. Pešić je potsetio da su do sada u dva navrata izvršeni popisi objekata koji su izgradjeni bez rešenja za izgradnju Ili gradjevinske dozvole, na teritoriji grada i okolnih sela.