Bojan Pešić: Počela naplata parkinga na osam parkirališta pri stambenim zgradama! Parking u ulici 7.juli tu ne spada

15. septembar 2022. 12:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na julskoj sednici Skupštine grada Pirota, donešena je Odluka o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralištima, u okviru koje su osam gradskih parkirališta, pored stambenih zgrada uvedena u sistem naplate parkiranja. 

To su parkirališta kod solitera, kod zgrada u naselju Češalj, ulicama Save Kovačevića, Branka Radičevića i Predraga Boškovića. 

Na osnovu ove odluke, stanari mogu da od parking servisa dobiju stanarsku kartu koja važi za celodnevno parkiranje vozila, dok će u prepodnevnim satima od 7 do 14 sati, parkinzi biti otvoreni za sve druge, koji će po ceni koja veži za extra zonu, moći da parkiraju svoja vozila, najviše 120 minuta. 

Kako je rekao Bojan Pešić, načelnik odeljenja za urbanizam gradske uprave Pirot, za sada sve funkcioše bez većih problema, a cilj je da u prepodnevnim satima, u samom centru grada, bude veći broj slobodnih parking mesta i manje gužve. 

Pešiću smo postavili i pitanje našeg čitaoca, koje je pre par dana stiglo u našu redakciju, a odnosi se na naplatu parkinga u ulici 7.juli. 

Potsećamo, tamo se trenutno uredjuje parking prostor, a kako je Pešić rekao, za sada, na parkingu iza zgrada u ovoj ulici, nije donešena odluka kojom bi se tamo parking naplaćivao.