Bojan Pešić, načelnik: Zelena, robna, auto pijaca

02. februar 2021. 10:39 Gradska hronika Pirot Plus Online

 Bojan Pešiće, načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost ogovarao je na brojna vaša pitanja. Danas izdvajamo deo koji se odnosi na pijace u gradu.

.......................................................................................

Zelena pijaca

G.R.

VIDI LI NEKO RUGLO IZMEĐU TEZGI. TU MOŽE I DA SE POGINE OD VELIKE KOLIČINE SNEGA ILI VODE KOJA SVAKOG TRENUTKA MOŽE DA VAM SE SVALI NA GLAVU. TEK ONA PRODAJA NA ULICI. TO ISTO VAŽI I ZA TEZGE. KOLA KOJA SE NON-STOP KRECU OKO PIJACE ZAGAĐUJU ROBU. PORED NAŠIH DOMACIH PROIZVODA KOJE NAM ZAGAĐUJU IZDUVNI GASOVI, MI SMO PRINUĐENI DA KUPUJEMO U MARKETE.

M.M.

A do prodavnice ne može da se dođe zbog nelegalnih prodavaca tekstila. Jadni vade robu iz vozila koje pola Piroćanaca ne može sebi da priušti. Naravno oni su zaštićeni a inspekcija ih ne dira.

M.M.

Samo u Pirotu taj cirkus po ulicama, tezge prazne, sira po asfatu. Vole brate rustično, svi iz kola vade robu, nisu baš dosli s cedilo na autobus što bi rekli. Nema tu tih o kojima pričate... Svi treba da plate zato što za sobom ostavljaju đubre a kontejneri im pred nosem.

L.S.

Pijaca-ruglo !

...................................................................................................

Robna pijaca - "Buvljak"

Bilo je vaših prigovora. Bilo ih je jedno vreme zaista često. Javljali su se i oni koji imaju zakupljene tezge na Robnoj pijaci, Buvljaku. 

.......................................................................................

Auto-pijaca

Automobili se prodaju svuda. Kod Maxija, Lidla, na još mnogo javnih površina.