Bojan Ivković: Uskoro počinjemo zamenu javne rasvete. Sutra stiže 1500 svetiljki

28. jun 2021. 13:32 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Početkom januara ove godine, Grad Pirot potpisao je još jedan Ugovor o javno privatnom partnerstvu. Radi se o rekonstrukciji i održavanju javne rasvete na teritoriji grada koji je potpisan sa grupom ponuđača Emporio tim i Resalta doo.

Evropska banka za obnovu i razvoj platila je stručnjake iz Nemačke koji su pomagali domaćim stručnim službama. Napravljen je katastar 6.400 sijaličnih mesta koja treba zameniti led rasvetom, urađen proračun uštede i vreme isplativosti investicije.

Kako je za portal Plusonline rekao Bojan Ivković, energentski menadžer Grada Pirota, pre nekoliko dana na Sednici gradske skupštine, donesen je zaključak u okviru kojeg se ovlašćuje gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, za potpisivanje aneksa ugovora o Javnom privatnom partnerstvu u oblasti javnog osvetljenja. Anek se odnosi na produženje perioda pripreme i implementacije, sa obrazloženjem koje se odnosi na nepotpisivanja sporazuma sa Elektrodistribucijom (kao preduslovom) za sprovodjenje svih aktivnosti. 

Odbornici su dali saglasnost, pa kako kaže Ivković uskoro će biti potpisan ovaj ugovor, a prema njegovim informacijama, danas ili sutra treba da stigne i prvi kontingent opreme (1500 svetiljki). 

Nakon toga, odmah će se krenuti sa zamenom svetiljki u sistemu javne rasvete, prenstveno od centra grada, pa onda ka naseljima i prema selima. 

Ivković dodaje da će po predvidjenoj dinamici, do polovine septembra svi radovi biti završeni. 

Foto Nikola Spasić