Bojan Ivković: Očekujemo odobrenje ministarstva za raspisivanje Konkursa za sufinansiranje nabavke solarnih uređaja

15. septembar 2022. 12:22 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Grad Pirot nastavlja da sprovodi konkurse koji su namenjeni građanima u cilju energetske efikasnosti. Jedan od tih konkursa deo je projekta koji Grad realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i koji se odnosi na nabavku kotlova ili peći na pelet.

Bojan Ivković, menadžer za energetiku, kaže za portal Pirot Plus onlajn da je taj konkurs već sproveden, ali s obzirom da je ostalo sredstava, odlučili su da ga obnove. Konkurs je raspisan 9. septembra i traje 21 dan, a odnosi se na građane koji već imaju postojeći izvor koji koristi energent koji zagađuje vazduh.

Kada su u pitanju ostali konkursi, Ivković kaže da se prvi deo projekta sa Ministarstvom rudarstva i energetike, koji se odnosi na određene mere za zamenu stolarije, nabavku opreme, uređaja i aparata, završava sutra. Ivković je objasnio da je sutra rok za eventualne prigovore nezadovoljnih podnosioca prijava. Sledeće nedelje biće formirana konačna lista, nakon čega će Gradsko veće doneti rešenje o dodeljivanju sredstava.

Drugi deo ovog konkursa odnosi se na sufinansiranje nabavke solarnih uređaja za proizvodnju električne energije. Ivković ističe da se uskoro očekuje odobrenje ministarstva kako bi raspisali i taj konkurs.

Menadžer za energetiku Grada Pirota, Bojan Ivković, rekao je ovom prilikom da je konkurs koji predstoji po konceptu isti kao prethodni. Zainteresovani građani sve informacije za prijavljivanje na konkurs mogu dobiti u Uslužnom centru Gradske uprave Pirot.