Bogdan i Dimitrije Tomić, za čast i slavu pirotskog šaha! Drugi i treći na Balkanskom kupu u šahu

11. oktobar 2021. 14:13 Sport Pirot Plus Online

 Na upravo završenom međunarodnom Balkanskom kadetskom kupu u šahu, održanom u Prokuplju 08. i 09. oktobra u veoma jakoj internacionalnoj konkurenciji, članovi šah kluba Čast i slava iz Pirota, ostvarili su veoma zapažene rezultate.

Bogdan Tomić je u kategoriji do 8 godina osvojio drugo mesto sa 5 poena iz 9 partija, pobedivši pritom brojne favorizovane starije takmičare.

Dimitrije Tomić je u konkurenciji dečaka do 11 godina sa odličnih 6 poena iz 9 partija završio na deobi trećeg mesta, ali mu je medalja izmakla zbog dodatnog kriterijuma.

   Nadamo se da ce ovaj uspeh pokrenuti još dece u Pirotu da krene da se bavi šahom, jer se do uspeha i daljeg napretka može doći samo u jakoj konkurenciji, što na žalost trenutno u Pirotu nije slučaj.

   Sledeći cilj nam je Evropsko prvenstvo u rapid i blic kategoriji, koje će se održati od 26-30 decembra u Novom Sadu. Nadamo se da će do tada, uz predan rad sa trenerima velemajstorima Emilijom Đingarovom i Aleksandrom Delčevim još napredovati i uz učešće na još nekoliko pripremnih turnira još više podići nivo svoje igre, i naravno postići zapažen rezultat.

Ipak, glavni cilj biće državno prvenstvo sledeće godine gde se nadamo visokom plasmanu i borbi za neku od medalja.

 *Foto, video i tekst: Miljan Tomić, ŠK "Čast i slava"