Bogatstvo u centru grada!(3) Šta bi rekao naš Nole, kada bi video teniske terene u Pirotu!!!???

20. maj 2020. 14:40 Društvo Pirot Plus Online

Teme koju smo radili u nedelju, pored svega što ste do sada videli su i Gradsko kupalište i teniski tereni.

Telepatija!

Juče nam je stigao mejl i još jedan dokument o nastojanjima nekih ljudi da sačuvaju ovaj sportski objekat koji se nalazi, kao i Nišava, Kej, Stadion, Bazen, Hala, u najlepšem delu grada.

Bogatstvo u centru.

Najpre, evo mejla koji je poslao naš sugradjanin, za koji smatramo da je aktuelan i da ponovo pokreće ili, nastavlja priču o rešavanju svih problema koji su se tamo nakupili.

Sećam se, bila je muka da se dobiju terenu. Sećam se da je tu tadašnja Škola Pavle Krstić i tadašnji direktor, koji je ujedno bio i predsednik Teniskog kluba Pirot, pomogao, ili doprineo da tereni dodju u posed ovog Kluba. To isto i sa Saobraćajnim školskim centrom.

Krenulo je lepo, bilo je dece, bilo je i šampiona, bilo je medjunarodnih takmičenja i… legendarni par “Fića i Joca”  radio je dok je mogao i hteo da radi, i od tada je sve počelo da propada…

..................................................................................

Tenis 

Zeljko ……… <zeljko….@gmail.com>
Датум: 19.05.2020. 16:26
Наслов: Re: Tenis

       Preko 30 godina igra se tenis u Pirotu, nazalost, poslednjih nekoliko godina tenis je doziveo sunovrat, a ove godine sto zbog pandemije korona virosom, sto zbog imovinsko pravnih odnosa tenisa izgleda nece biti. 

Na prelepom mestu pored keja, teniski tereni su zarasli u korov, zapusteni i prepusteni postepenom propadanju.

Zemljiste na kom se nalaze teniski tereni odlukom Skupstine grada od decembra 2019 godine, ukinuto je pravo koriscenja teniskom klubu, a parcela ustupljena gradu (ceka se resenje o pravu svojine iz direkcije za imovinu).

Da li postoji resenje za teniski sport u Pirotu?

Kako omasoviti clanstvo u teniskom klubu, pre svega dece ?

Da li postoji mogucnost davanja u zakup klub zainteresovanim licima?

Da li lokalna samouprava ima resenje za tenis u Pirotu?

....................................................................................... 

A šta smo u nedelju u podne videli na teniskim terenima? Nikada gore nije bilo! Tu mi je na pamet pala i jedna ideja, koja se tiče Jovana Tomanovića.  Ali, polako. Evo kako sve tamo tužno izgleda!

....................................................................................... 

Smatram da je suvišno reći bilo šta. Pirot ima talentovanu decu. Imao i imaće. Treba ih samo okupljati i praviti šampione.  Da li je Neši i Urošu bilo lako? Da li je Saši Nikoliću, Marjanu Antiću i Pedi Stojanoviću bilo lako? Nije, ali treba raditi, rudarski raditi.

Teniski sport jeste možda i skup. Ali, ljubav roditelja prema deci, uvek je pomagala klubove. I Teniski klub Pirot imao je šampione. Više nisu ovde.  Gde su Radenković i Jović? Otišli u Niš, Radenković je često sa roditeljima i van zemlje. Niko više i nikada nije rekao dobru reč o Teniskom klubu Pirot. Čujem da je jedno vreme Monja Mitić pokuavao da spasi već „potonuli brod“!

Ako ova zemlja ima Novaka Djokovića koji nije samo svetski broj jedan, već je momčina za primer u svim životnim vrednostima, onda, kako to da mi dozvolimo, kako razmišljamo, da se dozvoli da tereni budu u korovu. Katanci na vratima.

Ne znam šta bi Nole rekao kada bi sve ovo video. Ne samo Novak Djoković, već svi koji  se trude da deca budu vaspitana, zdrava, a potom, ako su talentovana, neki krenu za Noletom!

Ima ona narodna „Ni kost glodje, ni drugome daje“! Čujem da se rešavaju imovinski odnosi. Ajde neka je i to.

 A kada se reše!?