Bog je večna ljubav i Bog je u nama, pomažimo jedni drugima, poručio jerej, Petar Krstić, na božićnoj liturgiji u Pirotu

07. januar 2020. 10:30 Društvo Pirot Plus Online

Mir božji, Hristos se rodi. Tako se pozdravljamo danas i tako  ćemo se pozdravljati naredna dva dana. Upravo te reči često su se čule ovog jutra u Hramu Roždestva Hristovog u Pirotu na božićnoj liturgiji. Nije bilo sumnje da će porta Hrama u Pazaru biti puna vernika. Dok je otac Petar Krstić sa sveštenstvom bogoslužio u dvorištu Pazarske crkve spremao se gulaš i kuvano vino, da se vernici pričeste posle višenedeljnog posta.

Svečanu božićnu liturgiju služio je otac, Petar Krstić, sa sveštenstvom. U obraćanju vernicima, pored ostalog, je istakao da se i Hristos rodio od majke ko što se svi rađamo i uzima sve naše grehe i da samo sa Bogom ima pravog, suštinskog života i pravog mira.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je redovan učesnik prazničnih bogosluženja. Čestitajući Božić svojim sugrađanima rekao je da zajedništvo doprinosi napretku. To se u Pirotu oseća, to se vidi kroz razvoj grada, a videlo se i sinoć, na Badnje veče, kako su građani u svojim mesnim zajednicama obeležili paljenje Badnjaka pokazujući pripadnost svojoj zajednici i gradu.

Među brojnim vernicima u Pazarskoj crkvi bio je i reprezentativac Srbije u karateu, izuzetan mladić, Uroš Mijalković. Znamo da se sprema za veliko takmičenje, znamo i da je uzor mnogim dečacima koji se dive njegovim rezultatima na svetskim takmičenjima pa smo ga zamolili za kraći razgovor.