Boban Tolić: Uspešno poslovanje Komunalca i ostalih pirotskih javnih preduzeća nije slučajno. Radimo timski, blagovremeno reagujemo, pravimo racionalne programe, imamo dobre ideje, projekte ...

20. decembar 2018. 13:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Juče smo u razgovoru sa Bobanom Tolićem, direktorom JKP "Komunalac" u redovnom Novogodišnjem Presingu, razgovarali o rezultatima u ovoj godini. Kakva je praksa, pored kompletnog razgovora koji smo "postavili", izdvajamo delove iz razgovora , kako biste mogli da detaljno pratite na našem "zidu"!

Iako je smatrao da je nepotrebno ulaziti u detalje, jer se u Komunalcu zakoni i uredbe poštuju, Boban Tolić je rekao detalje o solidarnoj pomoći i rezultatima pregleda DRI

Boban Tolić je želeo da podstakne naše sugradjane na još bolju saradnju, kako bismo zajedničkim naporima, doprineli da grad bude čistiji i uredjeniji. Uz to, Tolić je po ko zna koji put ponovio, da radnici Komunalca rade naporno u otežanim uslovima i da je i zbog toga potrebno veće poštovanje njihovog rada.

Govoreći o saradnji sa Regionalniom deponijom, rekao je podatak koji je iznenadio, da se tokom godine Deponiji isporuču oko 25 hiljada tona smeća.

Na kraju je konstatovao da u Pirotu sva javna preduzeća posluju pozitivno. Tolić je rekao da je sve to rezultat dobre saradnje sa Gradskom upravom, gradonačelnikom , stalnim dogovorima na kolegijumima, dobro isplaniranim planovima i programima, disciplini u radu.

Na kraju, naš utisak.

Svedoci smo čestih informacija na medijima o problemima u radu javnih preduzeća u mnogim gradovima. O zastoju, o gubicima u poslovanju o pomoći iz srpskog ili gradskog budžeta. Ovde kod nas u Pirotu, godinama su primeri pozitivni. Rad pirotskih javnih preduzeća u Srbiji izuzeztno se poštuje , služe kao primeri uspešnog poslovanja.

Čini se, da bi i sami sugradjani, s mnogo više pažnje i poštovanja trebalo da, ne samo prate aktivnosti, već i svojim primerima, pokažu poštovanje za primeran rad Komunalca, Vodovoda i kanalizacije, Toplane, Regionalne deponije, Javnog preduzeća za planiranje!!!

Ili je to ona stara . Bilo i biće, da nas drugi više vrednuju , nego što to mi sami činimo !!!