Boban Tolić: Krenuli smo! Uredjujemo parkove kod Zelene pijace i Železničke stanice. Stigao novi mobilijar

29. mart 2019. 12:25 Gradska hronika Pirot Plus Online

Radnici Komunalca ovih dana ponovo imaju pune ruke posla. Danas smo sa direktorom Bobanom Tolićem obišli samo par mesta gde njegovi radnici rade, ali smo ih usput vidjali po celom gradu.

Povod za naš današnji razgovor bili su radovi u Parku kod Zelene pijace. Ukoliko se ovih dana išli put Tijabare i prošli pored Zelene pijace sigurno ste mogli da vidite radnike Komunalca u akciji. Užurbano rade na proširenju behaton staza, a sa završetkom ovih, gradjevinskih radova, počeće i uredjenje zelenih površina u Parku.

Cilj nam je da zelene površine ostanu zelene, kaže Tolić, i apeluje na gradjane da povedu računa kako se kreću parkom, gde ostavljaju robu i bacaju smeće. Kako bi dodatno sprečili uništavanje zelenih površina duž ovih behaton staza, koje su sada šire za skoro metar sa obe strane, biće postavljena i metalna ograda. Vrednost ove investicije je oko 1,1 milion dinara

Ovo je bio prvi deo razgovora. Razgovor smo nastavili u Parku kod Železničke stanice. Tu su radnice Komunalca sadile živu ogradu. Trebalo je zasaditi 1000 sadnica berberisa.

Pored sadnje žive ograde u planu je dodatno uredjenje Parka, kaže direktor Tolić

U cilju dodatnog uredjenja grada, Komunalac svake godine nabavlja novi mobilijar u vrednosti od oko milion dinara. Mobilijar je stigao danas. Nabavljeno je 70 betonskih kanti za smeće, 20 betonskih klupa, 10 žardinjera, 8 stalaka za parkiranje bicikala. Sve ovo će biti postavljeno u Ulici Nikole Pašića, kaže Tolić

Po završetku radova snimili smo i mobilijar

Stare kante za smeće iz Ulice Nikole Pašiće će, postavljanjem novog mobilijara, biti uklonjene sa stubova.