Boban Tolić: Radnici Komunalca na 35 stepeni, svuda po gradu. Treba sačuvati zelene površine, završiti sve poslove u parkovima kod Gradića, urediti Gradski stadion.

27. jul 2016. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Leto je, vrućina , parkovi po gradu, sve zelene površine su ,,u opasnosti,, kiše nema. Radnici Komunalca, od ranog jutra su na terenu, osnovni cilj je spasiti travu, zasade , sačuvati od suše i visokih tempoeratura. Pored toga, ,,radnike u žutom,, srećemo na Keju, ovih dana i izmedju zgrada ,kose travu i šiblje , ima ih i na nekim ulicama gde treba ukloniti korov. Naravno da je najveća briga u ovom trenutku okončati poslednje ,,stinije,, poslove u Velikom parku, koji je što se svih sadržaja tiče, završen, zalivati svakodnevno, uredjivati cvetne leje. Radnika Komunalca obih dana ima i na Gradskom stadionu, gde , osim redovnog održavanja terena, rade i dodatne poslove. Gradski stadion treba urediti za Prvu ligu.

Kako se sve ovo stiže u vremenu letnjih žega, godišnjih odmora, ali i smanjenog broja radnika, s obzirom na zabranu zapošljavanja?Ova pitanja postavili smo, naravno, Bobanu Toliću, direktoru, koji je kada smo došli, obilazio vozni park.

Posle razgovora, krenuli smo najpre u parkove kod Gradića. Na autobuskom stajalištu mnogo ljudi, neki od njih hladovinu nalaze na klupama u parku, u Velikom parku ima šetača, roditelja sa decom. Ovi parkovi su pravo mesto za ,,beg od vrućine,,

Prvenstvo Prve lige počinje 13. avgusta. Radnički će prvu utakmicu na Gradskom stadionu, odigrati protiv Dinama iz Vranja u drugom kolu , 21. avgusta. Do tada, kako i Boban Tolić reče, ima vremena da se Stadion uredi. Nedavno je Komisija FSS bila na Gradskom stadionu, dala dozvolu za igre u prvenstvu, ali i napravila,,spisak radova,, koje treba završiti. Na Stadionu se , kako je Tolić najavio uveliko radi. Fasade su okrečene, posečeno drveće koje smeta, trenutno se sredjuju kupatila i svlačionice što nije godinama uradjeno.