Boban Tolić: Počela realizacija velikog projekta, Uredjenje zapadnog Keja i sadnja oko 1000 stabala u 11 gradskih ulica!

27. septembar 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Već duže vremena pišem o pirotskom Keju. Ističem brigu koji pokazuju Neša Djordjević iz Sportskog centra i Boban Tolić iz Komunalca za deo od Železničkog mosta do Gazele. Znam da je grad Pirot prosto "oteo" ovaj prostor od Srbija vode. Od Gazele prema Prvom maju, makar sa desne strane, sve je uraslo u korov. Neki razlozi se znaju, medjutim, to je mnogo teža tema.

Pre neko veče, (nisam pretpostavljao da ću samo tri dana kasnije razgovarati sa Bobanom Tolićem ), snimio sam još nekoliko detalja o kojima sam za sada odustao da pišem, biće vremena. Samo da vam javim da se ona velika zemlja ispred Alternativnog mosta polako uklanja.

Tu sa Keja pored Škole, ponovio sam priču koju sam ranije ispričao. Ljudi mi kažu, ponavljaj, valjda će se setiti. I evo, ponavljam !

Jutros sam bio na zapadnom Keju. Prva ekološka zgrada na kompleksu "Zapadni kej" kako piše na tabli i kako je neki reklamiraju, završava se. Ova druga će uskoro "pod krov". Tu na budućem zapadnom Keju , čekajući Bobana Tolića, koji je obilazio radove, snimio sam detalje. Za vas koji retko prolazite Gazelom, evo da vidite kako izgleda. Biće lepo kad se završi!

Sa Bobanom Tolićem , najpre je krenuo razgovor o radovima na zapadnom Keju. Radi se o velikom projektu koji će koštati oko 30 miliona dinara .

Juče smo objavili detalje o tome koje sve zelene površine uredjuju radnici Komunalca. Boban Tolić nam je govorio o tome i o daljim planovima. Ponovo se planira "velika" sadnja drveća. Navedene su i ulice. "Zeleni grad"!

Ulice i vrste drveća gde će se saditi LINK

Da bi ilustrovali i radove u dvorištu Arhiva, da vam pokažemo kako to tamo sada izgleda .

Iskoristio sam priliku da ponovim ono pitanje: čiji je naš korov uz ilustraciju koju sam jutros uradio.

Dakle korov i zardjala ograda su na gradskom zemljištu i Komunalac će i to urediti, obećao je Boban Tolić.

Strpljenje, nema nam druge. Do kraja godine, pre snega, uradiće se oko 200 metara zapadnog Keja. Zasaditi drveće. Bože zdravlje, što kaže narod, sa Zapada će se krenuti na Istok. Čuli ste, ajde da čekamo!