Boban Tolić: Epidemija je uzela svoj danak, ali nas nije sprečila da planove realizujemo. Počinjemo i sa prvim investicijama posle vanrednog stanja

20. maj 2020. 15:48 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kao i ostala javna preduzeća u Pirotu Javno preduzeće “Komunalac” za vreme vanrednog stanja je u potpunosti realizovalo svoje osnovne, planom predviđene, zadatke. Mali broj ljudi radio je od kuće, kako propisi nalažu,  dok su sve radne jedinice radile kao u normalnim okolnostima. Direktor Komunalca, Boban Tolić, kaže da je bilo važno ispuniti osnovne zadatke, što je I učinjeno, a da je razvoj događaja sam odredio kada početi sa planiranim investicijama. Upravo sada realizovana je prva investicije posle ukidanja vanrednog stanja. Kupljeno je sto novih kontejnera I mobilijara ukupne vrednosti oko četiri miliona dinara.

Direktor, Boban Tolić, kaže da će novi kontejneri biti raspoređeni u gradu, a zamenjeni u selima.

Pirotski “Komunalac" je uspeo da očuva tekuću likvidnost. Poslovanje nije ugroženo, ali će prihodi svakako biti niži od planiranih pre svega uzrokovanih epidemijom COVID 19.

Radna jedinica “Gradsko zelenilo” bila je najprimetnija u ovom periodu što je I očekivano s obzirom na period godine, ali to ne umanjuje rezultate rada ostalih jedinica.