Boban Tolić, direktor Komunalca - Zimska služba spremna. Narednih mesec dana novogodišnja rasveta

14. decembar 2022. 13:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Boban Tolić, direktor Komunalca danas je u prostorijama preduzeća odgovarao na pitanja novinara. Danas smo izdvojili ona najaktuelnija - rad zimske službe, novogodišnja rasveta i nova javna rasveta na području Pirota.

Zimska služba organizuje svoj rad u periodu od 15. novembra do 30. marta.  Tolić kaže da je obezbedjena odredjena količina soli, a takodje je i mehanizacija spremna

Na raspolaganju Zimske službe trenutno je 7 kamiona. Na zalihama imamo oko 80 tona soli uz odredjenu količinu rizle i kalcijum hlorida kojim se tretiraju betonske površine na trgovima i behaton trotoari. I ove godine da kada to ne može da se postigne samo sopstvenim snagama i mehanizacijom, angažujemo firme podizvođače koje mogu da ogovore zahtevima. Tu su i ljudstvo i mehanizacija Šumskog gazdinstva koji su zaduženi da deo Gornjeg Visoka, kaže Tolić

Što se tiče preduzeća, ustanova, drugih pravnih lica i preduzetnika kao i fizičkih lica, njihova je dužnost da se staraju o uklanjanju snega i leda sa površina koje koriste, kao i sa javnih površina koje su u neposrednoj funkcionalnoj vezi sa površinom koju koriste.

Danas i sutra biće završeno postavljanje novogodišnje rasvete, koja će ove godine ulepšavati grad od 15. decembra do 15. januara. Na nabavku novih ukrasa Gradska uprava izdvojila je 350.000 dinara.

Do kraja nedelje, od ostalih aktuelnih radova, Tolić je najavio da će biti završeni poslovi na postavljanju nove javne rasvete na potezu od pružnog prelaza Božurato do Nišavske doline. 

Tu je u planu postavljanje 36 novih stubova. Vrednost radova je 3.800.000 dinara. Investitor je Gradska uprava.