Božićna škola prvi dan - škole basketa i stonog tenisa

05. januar 2022. 15:27 Sport Pirot Plus Online

SU “Probasket 2020” u okviru Božićne škole organizovalo je školu basketa, koja se održava od 14 do 15 časova u sali Gimnazije. Prvog dana zabeležili smo detalje sa treninga. Bilo je desetak devojčica.

Danica Đorić, koja je radila sa ovom grupom polaznica, kaže da očekuju narednih dana više polaznika, a tokom ove školice devojčice mogu da savladaju osnovne korake u ovom sportu.

U razgovoru sa polaznicama čuli smo da im se dopada škola košarke. Neke od njih već treniraju, ali sve planiraju da nastave da dolaze na trenige i po završetku Božićne škole.

Od 14 do 16 časova u sali Tehničke škole održava se škola stonog tenisa koju organizuju Stonoteniski klub Radnički i RSTK Pirot.

Danas smo bili na njihovom prvom treningu.

Admir Danijali iz STK Radnički kaže da tradicionalno organizuju školu stonog tenisa u okviru Božićne škole i da su zadovoljni odzivom dece. Danijali očekuje da se broj polaznika u predstojećim danima poveća, kao i da nastave sa treninzima posle Božićne škole.

Polaznici sa kojima smo ovom prilikom razgovarali ističu da im se sviđa stoni tenis i da bi voleli da nastave da treniraju.