Božićna škola šesti dan - školice gimnastike i malog fudbala

13. januar 2022. 11:02 Sport Pirot Plus Online

Tradicionalno, deca i tokom ovog zimskog raspusta imaju priliku da svoje slobodno vreme iskoriste zdravo, kroz rekreaciju i sport. Organizatori su pripremili oko 60 različitih programa koje realizuju svi sportski klubovi u gradu, ali i kulturno-umetnička društva i udruženja.

U velikoj sali Sportske dvorane „Kej“ svakog dana od 9 časova održava se čas gimnastike Gimnastičkog kluba „Soko“. Ovo je jedan od najposećenijih programa.

Trener Stevan Stefanović smatra da je manje polaznika u odnosu na prethodne godine zbog epidemijske situacije, ali je ohrabrio decu i roditelje da dođu na trening jer se sve mere poštuju. Tokom Božićne škole sportova radiće se na savladavanju osnovnih vežbi i elemenata, a tu su i stariji članovi kluba koji će im pokazati kako izgleda prava gimnastika posle dužeg vremena treniranja.

Polaznicima, sa kojima smo razgovarali, je ovaj sport veoma primamljiv, dopadaju im se vežbe i želeli bi da nastave da se njime bave i posle ove manifestacije.

Škola malog fudbala KMF Pirot svake godine pobuđuje zapaženo interesovanje. Školu vodi Dušan Krstić.

Polaznici Škole su dečaci koji vole fudbal i mali fudbal pre svega.

Božićna škola sportova traje do 20. februara. Za sve uzraste – predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce pripremljeni su različiti programi. Raspored održavanja pogledajte  OVDE