BIPS i Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) podržavaju socijalnu inkluziju Roma i drugih marginalizovanih grupa kroz projekat “Hackathon”

13. maj 2022. 11:18 Društvo Pirot Plus Online

Program „Hackathon“se realizuje u okviru četvorogodišnjeg programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji sprovodi Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Republike Srbije.

Program okuplja mlade Rome kao i pripadnike drugih marginalizovanih grupa pred kojima su isti socio-ekonomski izazovi i koji su uzrasta između 15 i 30 godina. Oni su tokom proteklih nekolko meseci prošli dug put od identifikacije problema lokalnog karaktera preko razrade rešavanja istog i sada je momenat da širu javnost upoznaju sa svojim rešenjima za zajedničke probleme lokalne zajednice.

U programu „Hackathon“ u Pirotu učestvuje 25 mladih podeljenih u 4 tima sa isto toliko različitih ideja. Oni će predstaviti svoje ideje za rešavanje problema sa kojima se suočava lokalna zajednica.

Stručni žiri koji čine predstavnici Grada Pirota, privrede i lokalnih udruženja i institucija će procenjivati svaku ideju i doneti odluku o pobedniku Hakatona u Pirotu.

Pobednički tim će biti nagrađen podrškom za implementaciju ideje!

Predstavljanje ideja biće organizovano u nedelju, 15. maja 2022. godine u Svečanoj sali u prizemlju Gradske uprave.