Bio je to meč u kojem su bodovi za Piroćance bili najbitniji! Igra će doći !

10. oktobar 2020. 18:13 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije

10. kolo

 Stadion kraj Nišave

 Pirot: Radnički – Zemun 2:1 (1:1)

Radnički: Šuljagić -, Kostić Milutinović 7, Mančić 7, Ožegović 7, Dojkić 8, Tolić 8, Milenković 8,  Adžibaba 6, (M.Kukolj 7) Đorđević 6 (Milošević 6), Petrović 8 (Momić-), Petrov 6 (Edua 6)  

Rezerve: Ilić, Mijalković, Marković, Momić, Edua, Velev, M.Kukolj, Milošević, Jakovljević, Vasov.

Sudije:  Aleksndar Lukić Valjevo, Milorad Jovanović, Nemanja Đajić Jovanović i Borko Mijajlović.

Igrač utakmice Filip Tolić (Radnički Pirot )

Bila je ovo jedna od onih utakmica u kojima je, očigledno, bilo važno, kada je domaćin u pitanju, pobediti i osvojiti bodove.

Kako drugačije objasniti da je Radnički u sedmom kolu doveo novog trenera, poslednjeg dana prelaznog roka još petoricu igrača.

Čak i oni koji ne čitaju novine i ne gledaju utakmice, razumeće da ovakva improvizacija tako brzo ne može da da očekivani rezultat.

 Postojao je u ovoj utakmici još jedan detaj koji je skrenuo pažnju. U Pirot je stigao nekadašnji superligaš sa čak DEVET  mladih igrača. Da li je ovo neka nova politika, orijentacija, u ovom poznatom srpskom Klubu, da li je kasa presušila, ili mladi trener Milan Ristić u ovom trenutku nema bolja rešenja? Mi ne znamo, njima je sigurno, sve jasno!

Ako bi da teramo mak na konac i idemo u detalje, onda, ljubitelje fudbala, ne bi trebalo  sve ovo da interesuje. I Radnički i Zemun su klubovi dobre tradicije! Pirgosi i Taurum, kao i svi "fudbalski" Piroćanci i Zemunci, imaju pravo da traže više.

Vraćam se početku. Nikola Puača ima pravo da traži, ne alibi, već strpljenje. Neće preko noći da se napravi igra sa ovako novim timom, niti će pak igrači  moći posle nekoliko treninga da razumeju njegovu filozofiju.

Ali da vreme radi za njih – radi!

Počelo je borbeno i otvoreno sa obe strane. Domaći su, naravno, bili u ofanzivi, ali se mladjani Zemunci nisu predavali, sve do 35. minuta. Tada je velemajstorski Strahinja Petrović, ne toliko snažno, koliko precizno "isekao" loptu, i poslao je u levi ugao golobradog Nikole Pejovića.

Da se zemunska mlađarija ne predaje videlo se posle samo tri minuta. Takodje "bonus" Filip Avrić je na 14 metara dobio poklon, bio sam i savladao Šuljagića koji u toj situaciji nije mogao ama baš ništa da uradi da bi sprečio pogodak.

Mogao je Radnički da "odmori 15 minuta", s rezultatskom prednosti.  Vredni, brzonogi Kostić Milutinović našao se na nekoliko metara od gola, iz okreta šutirao, ali nije imao sreće, gostima je "pomogla" prečka !!!

Sve je, ispostvilo se kasnije, rešeno u 47. minutu. Filip Tolić je na 18 metara od gola dobio odbijenu loptu od odbrane gostiju, šutirao "punim risom" precizno u desni donji ugao. Lep gol za pobedu!

Nikola Puača je oprobao "partizanovu nadu" nekada, Miloša Kukolja, videlo se da će valjati Piroćancima, ušli su i Edua i Milošević da osveže tim. Ovaj drugi je mogao da u 78. minutu reši utakmicu i izbegne nepotrebne strahove u finišu. Sve je dobro uradio, pobegao od centra, ušao na pet metara od  Pejovića, prevario ga, otišao, kako to često biva, isuviše desno i pogodio mrežu, ali onu malu!

Nije mi jasno zašto domaći nisu "pritisli", da  poprave makar za gol ili dva bilans, već su se nepotrebno vratili i pomalo panično u nekoliko navrata uklizavali, branili se, što je sumnjam bio nalog novog trener.

Obično pri kraju o sudijama.  Momci su bili pošteni, pravovremeni, korektni. Glavnog skoro da nije bilo, za mladje arbitre veoma bitno! Uz to, igralo se izuzetno  korektno, što im je olakšalo posao

To je izveštaj!  Ponavljam ono s početka. Verujem da vam je sada još jasnija konstatacija, da je ovo jedan od onih mečeva kada je važno upisati bodove.  Sve ostalo valjda će se uraditi na treninzima i utakmicama koje slede.

Izjave trenera

 PS

     Podsećam gospodina Gorana Slavnovića iz Surdulicue da lepo odelo uvek ne čini čoveka do kraja. Lepše bi mu stajalo da je ukazao veće poštovanje ovom novinaru koji, čini se ima toliko godina profesionalnog novinarskog staza, koliko on godina. Deluje "mladoliko"!

   Novinar, fotoreporter, kome komesar za bezbednost na Stadionu da marker, ne mora da traži blagoslov od gosn delegata. Novinar je na radnom mestu i u stalnom radnom odnosu. Delgat je honorarac  koji taj posao  treba da radi u korist fudbala i onih koji tu igru afirmišu! Osim, ako je dobio savet od njegovog kolege, domaćina,  koji je kao i on bio svadbeno obučen!

Biću prinudjen da ga prijavim odgovornom licu u Prvoj ligi Srbije koji brine o regularnosti na Stadionu.

 Čovek izgled nije čitao propise! Ili možda nije bio na času!