Bicikli i lopte deci na dar

03. jun 2021. 19:04 Društvo Pirot Plus Online

Povodom Međunarodnog dana deteta, koji se obeležava 1. juna, Mesna zajednica Nova Mala i ove godine je u okviru Lokalnog plana akcije za decu Pirota obezbedila bicikle za decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Podela je organizovana danas u naselju Rogoz.

Ova akcija je organizovana u okviru projekta „Pokreni se“ koji su realizovali Odred izviđača „Stara planina“ uz pomoć Biciklističkog kluba „Bike M“ i MZ Nova Mala. Pored toga, realizatori projekta su ovih dana obilazili igrališta i deci delili lopte.

Podeljeno je oko 150 lopti u desetak naselja.           

U izjavi za medije predsednik MZ Nova Mala, Dalibor Pančić, rekao je da je ovo peta manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana dece kada uručuju decu iz porodica slabijeg materijalnog stanja bicikle. Projekat je podržan u okviru Lokalnog akcionog plana za decu Pirota, a pomogla su i javna preduzeća da se sakupe sredstva i obezbedi 150 lopti.

Nabavku bicikala i lopti pomogla su javna preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, „Komunalac“, „Regionalna deponija“, „Gradska toplana“, Kompanija Tigar AD, Dunav osiguranje, Javno preduzeće za planiranje i uređivanje gradskog građevinskog zemljišta, Slobodna zona i sindikati Tigar Tyres i Tigar AD.