“Beskućnici”, ipak, zasluženo do pobede! VIDEO

16. februar 2014. 10:00 Sport Pirot Plus Online

Druga liga Istok 16.kolo

Pirot: KK Pirot-OKK Sabac 87:85 (21:13),(21:19),(19:25),(26:28),

Sudije:Stevan Krstic(Aleksinac),Milan Nikolic(Leskovac),Miljan Nesic(Leskovac), delegat Nebojša Krstić (Niš)

Gledalaca: 600

Pirot: Colic, Mukanovic:1 (4:1),Stanisavljevic: 14(7:5) 1 trojka,Milovanovic 12(4:1) 1 trojka, Filipovic 9,3 trojke , Vasic,Nikolic, Pendic 2, Kosanovic 27 (9:9), 11 skokova , indeks 34 (!) Krstic, Mladenovic 2, Stojanovic 20(4:2)2 trojke, indeks 22

U kvalitetnom sportu, gde je razlika izmedju ekipa neznatna, detalji odlučuju! Malo je liga, rangova takmičenja, gde igra toliko ravnopravnih timova , kao u drgoligaškoj košarkaškoj konkurenciji. Kako se obično komentariše, ,, svako može svakoga da pobedi”!!!

Tako je odigran i meč večeras u Pirotu. Imao je svoj predigru koja je morala da posluži kao ozbiljna opomena. Piroćanci su proteklih desetak dana bili pravi “beskućnici” lutali su pirotskim salama, ( u Hali Kej prodavane su knjige na Sajmu ), putovali u Dimitrvgrad, spremajući se za meč sa ekipom koju su u prvom delu kao gosti dobili, ali s protivnikom koji je pojačao svoje redove i došao u Pirot po bodove. Sa naše strane postojalo je i ono da je najteže je dobiti “ već dobijene” mečeve”

Bilo je tako i sve se očitavalo iz minuta u minut. Ako se nevoljama s halom, dodaju i povrede Stanisavljevića i Mukanovića,( lečili su ih ovih dana, oni su inače “motor tima”), odlazak Raonića, sve to nakupilo sei umalo se nije slomilo o “našu glavu”.

Srećna okolnost u ovakvoj “klackalici” kakva je u većem delu meča bila , što je domaćin imao umnog stratega, koji je držao pod kontrolom indisponirane igrače, nosioce igre, ali i kršnog deliju borca za primer,Predraga Kosanovića, koji je stizao da pogadja, da brani, da skače pod oba koša i ostvari indeks 34!! Bravo! U pojedinim trenucima svoje značajne uloge imali su Miodrag Stojanović i Miloš Milovanović i manje nego obično Vladislav Stanisavljević i Dušan Filipović. Nedostajao je onaj pravi Sanel Mukanović, čije se odsustvo sa treninga zbog povrede osetilo!

I na kraju, košarka je zbog svega rečenog neka čudna, ponekada surova igra, koja ne prašta! Srećom po Piroćance, imajući u vidu sve rečeno, pobeda je na kraju stigla kao najvažniji proizvod ! Bodovi su upisani protiv veoma dobrog rivala ! Sve ostalo, brzo će se zaboraviti !