Bane Andonović: Nastavljamo Akciju "Stara kao nova"! Radićemo mali Sportski centar pored Visočice

10. januar 2021. 20:28 Društvo Pirot Plus Online

Još jedna priča sa Stare planine. Ima drugačije tonove, potpuno izmenjenu suštinu, u odnosu na Miljanovu od danas.

      Bane Andonović, rodjeni P'klešanin i Miljan Stojanović, rodjeni Toplodolac, obojica ne žive u svojim selima, poslednjih godina uspeli su da probude život u ovim selima, da pokrenu ljude i prosto ih nateraju da drugačije misle.

……………………………………………………............................................................

 O Pakleštici i akcijama Baneta Andonovića i njegovih rodjaka i prijatelja, za sada objavljujemo reportaže uglavnom leti. Verujemo, jednog dana, da će vredni ljudi rodjeni u ovom selu, pozivati ljubitelje zimskih čarolija da dodju do ovog sela.

 Za sada, ipak, aktivnosti su okrenute ka lepotama letnjih i prolećnih dana u ovom prelepom kraju u nedrima Stare planine.

Posle  niza uspešno ostvarenih projekata u 2020-oj godini i dalje u saradnji, sada već, sa bivšim studentima, a sada sa master inženjerima arhitekture nastavljamo sa radovima i realizacijom projekata vezanih sa obnovu sela Pakleštica. Na slikama je idejno rešenje za projekat obnove i rekonstrukcije dečijeg igrališta koje već postoji, ali je u jako lošem stanju.

Rekonstrukciju finansiramo sami i uz pomoć fondacija u kojima smo aplicirali za sredstva. Inicijatori pored mene su Sanja Madić, Jovana Kostić, Djurdja Djokić, Milan Lilić i Miomir Živković. Tim arhitekata čine Aleksandra Živković, Aleksandra Stijović, Aleksandra Vujić, Andrijana Kuzmanović i Katarina Ognjenović, napisao nam je Bane Andonović.

Dodajemo:

    Projekat je nastavak inicijative "Stara kao nova".

Buduće dečije igralište je zamišljeno kao mesto za igru, proslavu dečijih rodjendana i ostalih kulturnih, ali i sportskih dešavanja koje imamo u planu. Grad Pirot je odobrio sredstva u iznosu od 90.000 dinara u okviru godišnjih potreba koje je Mesna zajednica zatražila. P'klešani očekuju pomoć, podršku da naprave teren za košarku, obezbede rekvizite.

Planira se da stare kuće koje su u okolini budu obnovljene, što se vidi na slikama.