Balkanski i Tanasko Rajić na korak do Hajduk Veljka. Jedinstvo iznenadilo Lužnicu, nekompletni Senjak namučio Zaječarce!

02. novembar 2020. 11:52 Sport Pirot Plus Online

Zona Istok

13. kolo

Pomoćni teren Gradskog stadiona

Pirot: Tanasko Rajić -  Djerdap Kladovo   5:0 (2:0)

TANASKO Rajić : D.Petrović, Nikolić, Pešić, Ćirić, Filipović, Krstić, ( Džunić), Vasić, Ignjatović, Matejić, ( V.Petrović), Simonov ( Micić )

Strelci 1:0 Pešić 2.min, 2:0 Ignjatović 43.min, 3:0 Vasić 47.min, 4:0 Filipović 65.min, 5:0 , Džunić 89.min.

Favorit je najavio dobru igru i ubedljivu pobedu već u drugom minutu. Baki Pešić je na dobar pas Vasića otvorio seriju, čime je domaći tim  započeo "paljbu"!

Iako su rano primili gol, Kladovljani su odgovorili na dobar način i bili ozbiljan rival domaćinu u jednom delu utakmice. Ono što je osnovna karateristika načina igre ekipe Bojana Panajotovića, mirna, strpljiva igra, došla je do izražaja  kako je utakmica odmicala.

Kako smo na kraju utakmice saznali ubedljiva pobeda bila je poklon Vladimiru Matejiću, jednom od najboljih fudbalera Tanasko Rajića, za njegovo svadbeno veselje. Matejić se saigračima revanširao  odličnom igrom i na ovoj utakmici.

Saznali smo, takodje, da postoji mogućnost da se ekipama koje su kažnjene, vrate tri oduzeta boda.

Treba pohvaliti odlično sudjenje arbitara iz Zaječara.

……………………………………………………………………………………

Babušnica: Lužnica – Jedinstvo Pirot   1:4  (0:2)

 Lužnica: A.Stojanović, Mitrović, (Stanković ), Jovanović,  Stamenović, (Blagojević) Ivečić, Booškov, Petrović, Milojević, Simonović, (Jeremijev)  Jovanović, Stamenović (Nikolić)

Jedinstvo: Djordjević, Antić, ( Bošković )  Lz.  Filipović, Kostić, Lk.Filipović, Djordjević, ( Kovač )Milošević, Lilić, ( Bandić ),  Kostić,( Mitić ) , Milojević, Petković. ( Rančić),

Strelci:0:1 Kosatić 16.min. 0:2 Petković 34.min. 0:3 Djordjević  51.min. 1:3  Mitrović 58.min. 1:4 Kovač u 89.-min.

Dve stative, prečka i 4-5 zicera , od toga, 1 na 1 sa golmanom, tri puta, moglo je i ubedljivije. Borbeno i zasluženo. Cela ekipa je igrala odlično.

Ovo je  poruka, ocena Saše Popovića, predsednika Kluba. Da li se dogodilo iznenadjenje, ili je to u ovom trenutku pravi odnos kvaliteta, zaista je pitanje. Verovalo se da će ekipa Lužnice konačno zaigrati bolje, s obzirom na seriju loših rezultata. Sa druge strane, iz meča u meč fudbaleri Jedinstva igraju bolje. Očigledno da je Saša Mitić, "pritegao dizgine" naložio disciplinu što je počelo da daje rezultate.

 Uz sve to, obe ekipe nalaze se u donjem delu tabele i svaki meč  za njih je veoma bitan.

……………………………………………………………………….

Zaječar: OFK 019 – Senjak  3:1  (1:0)

Senjak: Tošić,  U. Nikolić, ( S.Nikolić )  Bogdanović, Vasić, Krstić, ( Ml-Nikolić )  Minić, Džonić, Nedeljković, Tošić,  Jotić, ( Džonić ) M.Nikolić

Strelac za Senjak Miša Nikolić u 64.minutu

Senjak je mogao i morao više. Čak i u oslabljenom sastavu bez Manića, Ivkovića, Panića, Sokolova, Osmanovića, Uskovića, sa povredjenim Jotićem i Minićem u sastavu, Senjak je mogao da ovaj meč reši u svoju korist. Stopostotna šansa Miše Nikoliće i nerealizovan jedanesterac mladog Olivera  Tošića se vratilo kao bumerang i kaznilo ekipu Dragiše Zlatanova.

Domaćin je iz tri šuta postigao tri gola i čini se nikad lakše osvojio tri boda. Na kraju ostaće žal za propuštenim ali vremena za tako nešto nema jer već u subotu od 13:30 u Pirot dolazi ekipa OFK Knjaza. Za pirotski tim neka vrsta utakmice biti ili ne jer nakon tri nesrećno vezana poraza i gomile propustenih šansi za pogodak pruža se lepa prilika za nova tri boda i mirniji san.

 Izveštaj FK Senjak